°C 17

Na Aveniji Ivana Pavla teško stradao 36- godišnjak, naletio na zaustavljena vozila na semaforu

27.11.2019.

Petar Brnada

Na Aveniji Pape Ivana Pavla II u utorak popodne dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je 36-godišnji muškarac zadobio teške i po život opasne ozljede.

Kako su jutros priopćili iz Policijske uprave zagrebačke, 36-godišnjak je oko 17 sati upravljao osobnim vozilom marke Fiat Punto zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se desnim prometnim trakom južnog kolnika Avenije Pape Ivana Pavla II u smjeru jugoistoka.

-Dolaskom 300 metara istočnije do raskrižja s Ulicom hrvatske bratske zajednice, nije prilagodio brzinu kretanja vozila, gustoći prometa, tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti odnosno pravovremeno postupiti prema prometnom pravilu ili znaku- kazali su iz policije dodavši da je tom prilikom u kočenju prednjim djelom vozila naletio na stražnji dio osobnog vozila marke Renault Talisman varaždinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnjak, a koji je u trenutku nesreće bio zaustavljen ispred pješačkog semafora zbog upaljenog crvenog svjetla.

Od naleta Renault Talisman odbačen je naprijed gdje je prednjim djelom vozila naletio na stražnji dio osobnog automobila marke VW Passat sisačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 47-godišnjak, a u trenutku prometne nesreće također je bio zaustavljen radi upaljenog crvenog svjetla na semaforu.

 -U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 36-godišnjak, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Zagreb- rekli su u policiji.

Foto: Ilustracija