°C 13

Na COVID-19 pozitivno još 11 Goričana, u samoizolaciji još dva razreda srednje škole

27.10.2020.

Petar Brnada

Velika Gorica u protekla 24 sata bilježi 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, potvrdio je jutros Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Znatno je to manja brojka od one jučerašnje kada smo oborili rekord i zabilježili čak 51 novi slučaj, no s obzirom da je vikend iza nas te da se na rezultate čeka 48 sati, broj zaraženih danas je očekivano manji.

U odnosu na podatke od jučer, na području Zagrebačke županije oboljele su 62 osobe (gradovi – 9 Samobor, 5 Sveta Nedelja, 9 Zaprešić, 5 Jastrebarsko, 11 Velika Gorica, 6 Dugo Selo, 2 Vrbovec, općine – 3 Brdovec, 1 Bistra, 1 Luka, 3 Pušća, 1 Klinča Sela,  1 Pisarovina, 1 Kloštar Ivanić, 2 Brckovljani, 2 Rugvica). Trenutno je aktivno 1618 slučajeva.

Iz Zagrebačke županije danas javljaju da je samoizolacija propisana po jednom razredu srednjih škola u Dugom Selu, Zaprešiću, Jastrebarskom i Samoboru, 2 razreda srednje škole u Velikoj Gorici, te po jednom razredu osnovnih škola u Svetom Ivanu Zelini, Dugom Selu, Samoboru i Zaprešiću.

Također, iz Županije navode da je u Dugom Selu došlo do proboja virusa u dva doma za starije i nemoćne te u jedan odjel centra za rehabilitaciju.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.