°C 17

Na red došla i trgovina u Rakitovcu: Provalio u 'Mlin i pekare' i odnio više od 12 tisuća kuna u cigaretama

22.11.2019.

Petar Brnada

U noći sa nedjelje na ponedjeljak, 17. na 18. studenog, na meti lopova našla se još jedna trgovina lanca Mlin i pekare iz koje je ukradena veća količina cigareta.

Ovog puta lopov se namjerio na poslovnicu u Rakitovcu u koju je provalio u vremenu od ponoći do 5 sati ujutro i to na način da je prišao ulaznim vratima trgovine te zavlačenjem podesnog predmeta između krila vrata ista obio i otvorio.

-Tada je ušao u unutrašnjost gdje je djelomično ispremetao stvari te sa polica ispod prodajnog pulta otuđio veću količinu cigareta različitih marki te pakiranja baterija marke Duracel- rekli su jutros u PP Velika Gorica te dodali da je šteta ovim kaznenim djelom veća, a konkretno se radi o iznosu od preko 12 tisuća kuna.

Krađa bicikla

U proteklom tjednu zabilježena je i jedna krađa bicikla koja se dogodila u noći sa 18. na 19. studenog u vremenu od 06:30 do 18:30 sati u stambenoj zgradi u Ulici Slavka Kolara.

-Tamo je nepoznati počinitelj iz prostora šupe otuđio bicikl u vlasništvu 33- godišnjeg hrvatskog državljanina, a radi se o biciklu marke Cube čija se vrijednost cijeni na oko 3000 kuna- rekli su u policiji.

Zaustavljen s marihuanom

Uz to, 15. studenog od strane policijskih službenika mobilne jedinice za nadzor državne granice u Velikoj Gorici na obilaznici, u Ulici 153. brigade HV-a, zaustavljeno je vozilo te je tom prilikom legitimiran hrvatski državljanin s područja Velike Gorice.

-Muškarac je kod sebe posjedovao jednu PVC vrećicu ispunjenu sa 12,11 grama opojne droge marihuana. Ista mu je oduzeta te je protiv njega podnese optužni prijedlog na temelju Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te je sve skupa dostavljeno na Prekršajni sud u Velikoj Gorici- kazali su iz goričke policije.

U proteklih sedam dana, konkretno od 16. do 22. studenog, na postajnom području Velika Gorica sveukupno je evidentirano 28 raznoraznih događaja. Od toga je zabilježeno devet kaznenih djela; četiri se progone po službenoj dužnosti dok je u slučaju pet kaznenih djela progon predviđen privatnom tužbom.

U zadnjih sedam dana zabilježena su i dva nasilja u obitelji, devet prometnih nesreća te jedan prekršaj neovlaštenog posjedovanja droge.

Foto: Ilustracija