°C 0

Na Svjetski dan učitelja nagrađene ravnateljica Brankica Žugaj i profesorica Kristina Lučić!

09.10.2019.

Petar Brnada

Svjetski dan učitelja ove godine u Hrvatskoj je protekao nešto drugačije jer je Ministarstvo obrazovanja po prvi put nagradilo najbolje - 510 odgojno-obrazovnih djelatnika kojima je u subotu na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) nagrade uručila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Među nagrađenim odgojno-obrazovnim djelatnicima dvije su profesorice iz iz Gimnazije Velika Gorica, odnosno ravnateljica dr. sc. Brankica Žugaj te profesorica Kristina Lučić. Kako navode iz Ministarstva, profesorica Lučić nagrađuje se za mentorstvo učenicima, vođenje radionica, suautorstvo udžbenika, vođenje projekata te uređivanje mrežnih stranica škole, a ravnateljica Žugaj nagrađuje se za održana predavanja i radionice, rad u strukovnoj udruzi, izvannastavni rad s darovitima, vođenje međunarodnih projekata.

Uz djelatnice Gimnazije, Ministarstvo je nagradilo i profesoricu engleskog jezika Sanju Božinović iz OŠ Nikole Hribara, i to za održana predavanja na županijskoj razini, suradnju s udrugama koje unapređuju struku, suautorstvo stručnih knjiga te sudjelovanje u međunarodnom projektu.