Novosti Sport Događanja

Nacionalni stožer protiv javnih gledanja utakmica, otkazuje se i ono na Tuđmancu

11.06.2021. / Redakcija

Nacionalni stožer civilne zaštite odlučio je kako najavljena okupljanja javnog praćenja utakmica nogometne reprezentacije predstavljaju epidemiološki rizik te pozvao gradove da ih otkažu. O strogim mjerama potrebnim za organizaciju gledanja utakmice znat će se više tijekom dana, no po prvim informacijama radi se o mjerama za okupljanja koja uključuju COVID putovnicu nazočnih.

Davor Božinović najavio je da će gradovi dobiti uputu striktnog nadzora ovakvih događanja.

- Moramo očuvati epidemiološku sliku povoljnom i da iz Hrvatske ne idu slike masovnih okupljanja, a to sigurno nije dobra pozivnica za strane goste da dođu u većem broju ovo ljeto u Hrvatsku. Na tim stvarima moramo inzistirati, ne samo iz zdravstvenih razloga već imamo i preduvjete za dobru turističku sezonu, a to je u interesu svih građana Hrvatske znajući koliko je turizam važan za državni proračun – rekao je Božinović.

Kako doznajemo, iz toga razloga otkazuje se javno praćenje utakmica hrvatske nogometne reprezentacije i u Velikoj Gorici koje se trebalo održavati u parku dr. Franje Tuđmana.

Stožer će od danas produžiti i radno vrijeme kafića do 24 sata do kada je moguće održavati i javna okupljanja. Ukida se zabrana treniranja u zatvorenim prostorima i školskim dvoranama, a vraćaju se i gledatelji na sportska događanja koje mogu pratiti osobe koje su prije više od 14 dana primile drugu dozu cjepiva, oni koji su bolest preboljeli, a da nije prošlo više od 180 dana, ili su preboljeli i cijepili se jednom dozom, ili su unazad 48 sati imali negativan PCR ili brzi antigenski test.

Podijeli