Novosti Sport Događanja

Nakon mnogih dobivenih bitaka krenula u novu: Dragica želi skinuti kilograme i pružiti si šansu za kvalitetniji život

27.09.2022. / Redakcija

U novoj sezoni RTL-ove emisije Život na vagi sudjeluje i Dragica Ceković iz Kravarskog, koja je i najstarija natjecateljica svih sezona. Radi kao kuharica u osnovnoj školi, na čelu je Udruge žena Općine Kravarsko i politički je aktivna. Ponosna supruga, majka i baka kaže kako je odlučna u tome da napravi nešto po pitanju svojih kilograma.

- Odlučila sam se prijaviti u 'Život na vagi' kad sam primijetila da su mi kilogrami počeli smetati i zahvalna sam što sam dobila priliku da si pružim šansu za bolji i dulji život - rekla je Dragica kojoj su najveća podrška za skidanje kilograma suprug, djeca i unučad, a kad je stala na vagu, vidjela je da ima 121,7 kilograma.

Riječ je o jednoj jako energičnoj osobi koja uz posao kuharice u školi brine i o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu. Uz to, više od dva desetljeća bila je jedina vijećnica u Općinskom vijeću Kravarskog, a jedno vrijeme i predsjednica. Uvijek joj je smetala podzastupljenost žena u politici i podmetanje teze da se žene ne žele baviti politikom. Dragica je 14 godina bila i sindikalna povjerenica u Osnovnoj školi Slavka Kolara, a tijekom svoga mandata poboljšala je položaj svojih kolega. Istaknula je da nije primala naknadu za taj posao. Motiv joj nije bio novac, već prilika da pomogne ljudima.

Dragica je najbolji primjer koliko su žene u ruralnim krajevima važne za svoju zajednicu i društveni život u njoj. Svojom energijom privlači pažnju, a odlučnošću mijenja stvari u svojoj lokalnoj zajednici. Ona je pravi primjer moderne seoske žene.

Podijeli