°C 17

Nakon pet dana novi slučaj zaraze koronavirusom na velikogoričkom području

15.07.2020.

Petar Brnada

Nakon pet dana na nuli, ispostava Doma zdravlja Velika Gorica bilježi novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestili su iz Županije.

-Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do srijede, 15.07.2020. do 11:00 sati evidentirano je 210 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o tri osobe više-priopćili su iz Županije.

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 64 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 137 osoba, a 9 ih je preminulo.

Promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za potvrđene slučajeve – po jedan novi slučaj u ispostavama Zaprešić, Velika Gorica i Vrbovec.

-Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana- podsjećaju iz Županije.