Novosti Sport Događanja

Nakon pola godine stalo se na kraj uigranoj ekipi iz Zagreba koja je bacala razni otpad na goričkom području

21.03.2024. / Ivana Ćurić

Divlja odlagališta rak-rana su mnogih lokalnih jedinica,a iznimka nije ni naša velika Gorica. Više puta pisali smo o deponijima koji niču uz poljske puteve, jezera, napuštene parcele, a među kritičnim točkama je i područje Domovinskog mosta nizvodno uz Savu, gdje otpad bacaju i građani Zagreba te zagrebačke građevinske tvrtke.

Mještani naselja Sasi, Novaki Šćitarjevski i Drenje Šćitarjevsko posebno su bili ogorčeni nicanjem novih divljih deponija i kontinuiranim dovoženjem otpada iz susjedne metropole. Nemoćni da sami riješe ovaj problem, zatražili su pomoć od Grada Velike Gorice. U dogovoru s gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom postavljene su kamere za videonadzor na širem području Šćitarjeva te su pojačani izlasci komunalnih redara, a u nadzor su se aktivno uključili i vatrogasci DVD-a Ščitarjevo te sami mještani.

-Poduzete mjere urodile su plodom te je prije par dana ulovljena grupa koja je punih šest mjeseci dovozila otpad iz Zagreba, preko Domovinskog mosta. Odlagali su ga na privatnu parcelu u mjestu Novaki Šćitarjevski, a u posljednje vrijeme čak i na zemljišta u vlasništvu mještana. Uigrana ekipa dolazila je s dva bijela kombija i na tu lokaciju bacala razni otpad, od namještaja, kuhinja, ormara, dvosjeda i trosjeda do azbestnih ploča, kamene i staklene vune, odjeće i obuće. Otpad su palili u večernjim satima, što su snimili mjesni vatrogasci, a zanimljivo je da su imali i promatrače koji su pazili da ne naiđe netko od nadležnih službi ili mještana. Gradski komunalni redari ipak su ih uspjeli uhvatiti na djelu, pri dovoženju nove ture otpada-otkrili su mještani.

Inače za ilegalno odlaganje otpada predviđene su i nemale novčane kazne, pa se građani nadaju kako će to one koji ih dobiju možda i odvratiti od budućih takvih aktivnosti.

 

Galerija slika

Nakon pola godine stalo se na kraj uigranoj ekipi iz Zagreba koja je bacala razni otpad na goričkom području Nakon pola godine stalo se na kraj uigranoj ekipi iz Zagreba koja je bacala razni otpad na goričkom području

Podijeli