°C 26

Nakon zlouporabe povjerenja, strojevi iz stečajnog postupka prodani u Veliku Goricu

12.12.2018.

Ivana Ćurić

Društvo iz Velike Gorice u studenom prošle godine kupilo je dva stroja za koja se ispostavilo da su iz stečajnog postupka društva iz Zagreba čija je stečajna upraviteljica zlouporabila povjerenje u stečajnom postupku jer ih kao imovinu navedenog društva nije zaštitila kao imovinski interes.

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta, Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakinjom zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Sumnja se da je kao stečajna upraviteljica društva iz Zagreba od 15. rujna 2014., tijekom stečajnog postupka i putem javne dražbe u drugom društvu iz Zagreba izvršila prodaju imovine stečajnog dužnika prvog društva i to zgradu i zemljište u Zaboku, u kojoj su bila smještena dva stroja za obradu drveta u kvaru i postrojenje za vertikalno razrezivanje ploča.

-Navedene strojeve osumnjičena, kao stečajna upraviteljica, nije tijekom primopredaje zgrade između prvog društva i drugog društva izmjestila na drugu lokaciju, već ih je bez odluke skupštine vjerovnika ostavila na korištenje drugom društvu, koje je jedan od navedenih strojeva popravilo, a potom navedene strojeve u studenom 2017. prodalo trećem društvu iz Velike Gorice za iznos od 60.000 kuna, čime je osumnjičena povrijedila dužnost zaštite imovinskih interesa prvog društva u stečaju, o čijim se imovinskim interesima bila dužna brinuti. Time je prouzročila štetu u iznosu od 70.778,88 kuna koliko je bila procijenjena vrijednost navedenih strojeva, dok je drugom društvu pribavljena protupravna imovinska korist u iznosu od najmanje 60.000 kuna-izvijestila je policija.