Novosti Sport Događanja

Napredak njihovog kvarta važniji im je od politike

25.06.2022. / Anes Šuvalić

Gradska četvrt Braća Radić po svojoj površini druga je po veličini u gradu, a prepoznatljiva je po mješavini velikih stambenih blokova i malih obiteljskih kuća. Nakon proteklih lokalnih izbora upravljanje gradskom četvrti preuzeli su domaći dečki, koji tvrde da im je napredak njihovog kvarta važniji od bilo kakve politike. Zanimljivo je da predsjednik Vijeća mjesnog odbora i njegov zamjenik nisu iz iste stranke, ali iz razgovora s njima vidi se da dobro funkcioniraju i nadopunjavaju se.

- Mi smo odrasli u ovom kvartu i vezani smo za njega. Odlučili smo da u Vijeću nećemo gledati na stranačku pripadnost te da ćemo svi zajedno zapeti kako bi nešto napravili. Svi radimo kao jedan tim. Bilo kakvo politiziranje i prepucavanje nije u interesu naših sugrađana. Ne bi bilo u redu da mi međusobno ratujemo, a da nam dječja igrališta propadaju – objasnio je Tin Peternel, potpredsjednik Vijeća gradske četvrti.

Za razliku od drugih gradskih četvrti i mjesni odbora, dečki su odlučili Dan svoje gradske četvrti obilježiti skromno. Kako kažu, nema mjesta razbacivanju. Jako su ponosni na svoje kvartovsko košarkaško igralište, koje bio u budućnosti trebalo postati pravi sportski centar.

- Generacije naših sugrađana odrasle su na ovom igralištu. To nam je jedino igralište u četvrti i mi smo se odlučili od njega napraviti sportski centar – istaknuo je Josip Kolić, predsjednik Vijeća gradske četvrti.

Nova gumena anti stres podloga krasi igralište, pripremljeno je i mjesto na kojem će uskoro biti postavljen stol za stolni tenis. Prema riječima naših sugovornika na mjestu starog boćarskog igrališta trebao bi niknuti fitness park, a na livadi pored i nogometno igralište.

Veliki broj novoizgrađenih zgrada u ovoj gradskoj četvrti uvjetovao je i doseljavanje velikog broja novih stanovnika. Većinom je riječ o mladim obiteljima s djecom pa se osjeća i pritisak na lokalne vrtiće i osnovnu školu. Pitanje sigurnosti djece na putu do škole u fokusu je mlade ekipe.

- Veliki problem nam predstavlja Porinova ulica koja je samo jednim dijelom uređena, a veliki broj djece prolazi tuda na putu prema školi i crkvi. Potpuna rekonstrukcija ostatka ove prometnice i uređenje pješačkih staza s obje strane izrazito su važni za sigurnost naših sugrađana. To bi bilo kruna ovoga našeg mandata – otkrio nam je Josip.

Dodao je, kako se ova gradska četvrt može se pohvaliti s čak sedam uređenih dječjih igrališta.

- Od prvog dana smo krenuli s uređivanjem. Postavili smo klupe i stolove tako da se djeca i roditelji mogu družiti, lijepo je vidjeti i proslave rođendana. Oprema se redovno servisira i kontrolira. Kad god nam se pruži prilika nastojimo od Grada izvući koju novu spravu. Moram ih pohvaliti, sve što je dogovoreno je i sprovedeno – poručio je naš sugovornik.

Velik problem za stanovnike ovog dijela grada predstavlja nedostatak parkirnih mjesta. U tijeku su radovi na parkiralištu u Ulici Nikole Bonifačića, a na još dvije lokacije mogli bi uskoro započeti radovi.

- Riječ je o probijanju dijela Ulice Slavka Kolara, koja je sada slijepa ulica, u jednosmjernu ulicu i proširenja parkirališta kod toplane, također u Kolarevoj ulici – rekao nam je Tin.

Galerija slika

Napredak njihovog kvarta važniji im je od politike Napredak njihovog kvarta važniji im je od politike Napredak njihovog kvarta važniji im je od politike Napredak njihovog kvarta važniji im je od politike Napredak njihovog kvarta važniji im je od politike Napredak njihovog kvarta važniji im je od politike Napredak njihovog kvarta važniji im je od politike Napredak njihovog kvarta važniji im je od politike Napredak njihovog kvarta važniji im je od politike Napredak njihovog kvarta važniji im je od politike Napredak njihovog kvarta važniji im je od politike Napredak njihovog kvarta važniji im je od politike

Podijeli