Novosti Sport Događanja

Naš sugrađanin 20. godinu zaredom pješice hodočasti u Međugorje

13.09.2023. / Ivana Ćurić

Naš sugrađanin Goran Ivančić 2003. godine prvi je put hodočastio pješice do Međugorja. Ove godine pošao je ka Kraljici Mira po jubilarni 20. put. 

U šali će reći, oni koji ga znaju, da je nedavno velikogoričko zavjetno pješačko hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj, njemu bilo samo zagrijavanje za ono što je uslijedilo 3. rujna. Tada je Goran po 20. put pješice krenuo hodočastiti sve do Međugorja kao što čini svake godine. Spremno ističe kako nekada bude lakši hod do Međugorja, nego do Marije Bistrice, a sve ovisi "u kakvom duhu krećeš na hod".

Nekad Goran hodočasti sam, a kada mu se tko odluči pridružiti, kao ove godine, hodočasti u društvu. Ovoga puta krenuo je iz Lučkog starom karlovačkom cestom, pa prema Slunju, Plitvičkim jezerima, Korenici, Udbini, Gračacu, Kninu itd. 

-Do sada je hodočašće prošlo u najboljem redu. Inače najzahtjevniju dionicu od Gračaca do Knina smo također dobro prošli, samo smo dva puta stajali uzeti predah. U Kninu smo uzeli dan odmora, to je bilo u ponedjeljak, a danas nam slijedi dionica prema Sinju, a popodne planiramo stići u Trilj-rekao nam je Goran u razgovoru sinoć navečer. Rano jutros su prehodali dionicu od Peručkog jezera do Sinja, a gdje se nalazi uvijek objavi na svojoj FB stranici jer ako zatreba, često im tako ljudi ponude konak ili odmor. 

Svakoga dana gdje je to bilo moguće sudjeluje na svetoj misi, a s krunicom u ruci svaku dionicu puta posvećuje raznim nakanama. One glavne nakane, ponavljaju se iz godine u godinu.

-Na ovom hodočašću imam tri osnovne nakane za koje molim, a to je da se hrvatski narod odrekne bogopsovke, abortusa i izvanbračnog života. Molim i za to da se narod vrati molitvi krunice-ističe Goran dodavši kako je uvijek potrebno moliti i za vlastito obraćenje.

No, nije sve započelo samo tako. Priča o Goranovom hodočašću seže u 2003.godinu, ali i puno ranije uzme li se u obzir sve ono što ga je do toga dovelo. Odrastao je u katoličkoj obitelji koja se udaljila od Boga, imao je samo sakrament krštenja, u petom razredu proglasio se čak i ateistom, bio je mlad, sportaš, a onda je, kako kaže, Bog povukao svoju milost...Goran je i sam prošao svoj put obraćenja, svjedoči kako ga je Bog ozdravio od tumora od kojeg je bolovao u svojim dvadesetim godinama, svakome će rado ispričati kako Ga prepoznaje u svojemu životu, priča je puno dublja nego što naizgled se čini, a ako još niste možete ju poslušati OVDJE ili u videu ispod teksta.

 

(FOTO:Facebook)

 

 

 

Galerija slika

Naš sugrađanin 20. godinu zaredom pješice hodočasti u Međugorje Naš sugrađanin 20. godinu zaredom pješice hodočasti u Međugorje Naš sugrađanin 20. godinu zaredom pješice hodočasti u Međugorje Naš sugrađanin 20. godinu zaredom pješice hodočasti u Međugorje Naš sugrađanin 20. godinu zaredom pješice hodočasti u Međugorje Naš sugrađanin 20. godinu zaredom pješice hodočasti u Međugorje Naš sugrađanin 20. godinu zaredom pješice hodočasti u Međugorje Naš sugrađanin 20. godinu zaredom pješice hodočasti u Međugorje

Podijeli