Novosti Sport Događanja

Nastavlja se akcija suzbijanja komaraca na velikogoričkom području

05.07.2024. / Maja Peranić

Iz tvrtke Eko deratizacija izvijestili su o aktivnostima vezanima za dezinsekciju komaraca na području Velike Gorice. Pred nama je 3. akcija koja će se izvršiti 11. srpnja od 8 do 14 sati. Riječ je o dezinsekciji komaraca u stadiju ličinke koja će se provoditi na sljedećem području: Podbrežnica (Gradski vrt 1), Podbrežnica (Gradski vrt 2), Podbrežnica (livada uz Šibensku), Cibljanica (Gradsko groblje), GČ Vladimir Nazor (park dr. Franje Tuđmana), GČ Miljenko Granić (kanal uz Zagrebačku/Vukomeričku uz Auto Zubak), GČ Stari Grad (reciklažno dvorište ̋Sajmište ̋), GČ Pleso (odvodni kanal kod vojarne), Velika Mlaka ( ul. K. Weingartnera kod br. 18), Velika Mlaka (Dolenec), Velika Mlaka (vulkanizerska radnja) i Gradići (vulkanizerska radnja).

-Suzbijanje ličinki komaraca na otvorenim površinama provodit ćemo metodama, ovisno o tipu legla i samoj formulaciji larvicida, odnosno: posipanjem, razbacivanjem, istiskivanjem na površinu, polaganjem, prskanjem ili orošavanjem. Ovisno o metodi primjene larvicida, koristit će se motorne prskalice, ručne tlačne prskalice, aparati za hladno orošavanje. Djelatnici na terenu će bilježiti svako otkriveno leglo tijekom izvida. O tome će se voditi pisane evidencije na propisanim obrascima-istaknuli su iz Eko deratizacije.

Osim dezinsekcije komaraca najavljene su i druge aktivnosti. Na području I. i II. Zone komunalnog doprinosa Grada Velike Gorice (Velika Gorica, Velika Mlaka i Gradići) stručni će djelatnici provoditi sljedeće:

-otkrivanje novih legla (terenski obilazak),
-praćenje legla komaraca u povremenim i trajnim vodama (potoci, retencije potoka, bare, kanali, jezera, poplavne livade, šumske depresije, slivnici uz prometnice, kanalizacijska reviziona okna, zapuštene fontane i bazeni),
-larvicidne tretmane-suzbijanje ličinki primjenom odgovarajućih larvicida
-uklanjanje legla kada je to moguće
-praćenje brojnosti adulta (odraslih komaraca) 15- minutnim mjerenjem broja slijetanja u vrijeme očekivano
najveće aktivnosti krilatica

Podijeli