°C 15

Nastavlja se trend provala u vikendice u Dubrancu

31.05.2019.

Petar Brnada

Na području naselja Dubranec nastavljaju se provale u vikend kuće iz kojih nepoznati počinitelji odnose sve što im dođe pod ruku.

Naime, nakon tri provale u vikendice u Dubrancu koje su se dogodile u periodu od 17. do 24. svibnja, velikogorička policija u proteklom je tjednu zabilježila još dva takva slučaja.

Ovog puta riječ je o dvije susjedne vikendice u koje je provaljeno od 19. do 25. svibnja.

-U prvom slučaju izvršena je provala u vikend kuću u vlasništvu 67-godišnjeg muškarca gdje je nepoznati počinitelj podesnim alatom obio bravu, ušao u unutrašnjost kuće gdje je izvršio krađu jedne starinske pegle i jednoga miksera a potom se s otuđenim predmetima otuđio u nepoznato- izvijestili su jutros iz PP Velika Gorica dodavši da šteta iznosi 500 kuna.

Na identičan način provaljeno je i u susjednu vikendicu gdje je nepoznati počinitelj prvo obio vrata spremišta za alat vikend kuće, a potom i ulazna vrata vikend kuće odakle je izvršio krađu više predmeta.

Kako su kazali iz goričke policije, sve skupa ukrao je jednu plinsku bocu, jednu električnu pilu, jedne škare za šišanje živice čime je pričinio štetu od 2000 kuna.

Velikogorička policija u proteklih je tjedan dana evidentirala sveukupno 38 raznoraznih događaja. Među njima se nalazi 11 kaznenih djela, od čega se njih šest progoni po službenoj dužnosti dok je u slučaju pet kaznenih djela progon predviđen privatnom tužbom.

'Pala' s 22 grama marihuane

Na Plesu je zabilježen i jedan prekršaj neovlaštenog posjedovanja droge koji je počinila hrvatska državljanka s područja grada Zagreba.

-Kod nje su pronađena 22 grama opojne droge marihuana koja je od iste oduzeta te protiv nje slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu u Velikoj Gorici- kazali su iz PP Velika Gorica.