°C 13

Nastavljaju se besplatni pregledi ranog otkrivenja melanoma: U Gorici dva termina, prijavite se!

07.11.2019.

Petar Brnada

Zagrebačka županija nastavlja i u studenom sufinancirati preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože na više lokacija na svom području, pa se tako pregledima kože možete odazvati i u dva termina na području Velike Gorice.

Program će provoditi dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan u prostorijama Ljekarni Zagrebačke županije prema sljedećem rasporedu (telefonske rezervacije termina su obvezne, a brojevi su dostupni na:  https://www.ljekarne-zz.hr/prodajna-mjesta.

Naime, prvi termin pregleda u Velikoj Gorici zakazan je za 13. studenog na adresi Matice hrvatske bb, a novu priliku za besplatnim pregledom imat ćete u ljekarni u Donjoj Lomnici na adresi Školska bb, i to 20. studenog.

Pored toga, u ljekarni u Svetom Ivanu Zelinu, na adresi Donjozelinska 109 pregled možete obaviti 11. studenog, dok će se pregled u Jastrebarskom održati na Trgu Ljube Babića 30, 18. studenog.

Uz to, pregledi će se 25. studenog provoditi i u Pisarovini na adresi Karlovačka 6 te 27. studenog u Samoboru, na adresi Trg kralja Tomislava 11.

Inače, za provođenje ovog preventivnog programa Zagrebačka je županije u ovoj godini osigurala 70.000 kuna. Ovaj program Zagrebačka županija provodi šestu godinu zaredom, a interes stanovnika Županije je iznimno velik. Prema izvješću Specijalne bolnice Naftalan, u 2018. godini su pregledane 562 osobe s područja Zagrebačke županije, od kojih je na daljnju obradu upućeno njih 76, dok je kod 15 osoba izražena sumnja na karcinom kože.

Redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, otvaraju mogućnosti potpunog izlječenja.