°C 26

Novi natječaj za Aglomeraciju, procijenjena vrijednost projekta 616,5 milijuna kuna bez PDV-a

09.05.2019.

Petar Brnada

Objavljen je natječaj za izgradnju sustava odvodnje fekalne kanalizacije aglomeracije Velika Gorica, a predviđeno otvaranje ponuda je 26. lipnja, priopćili su danas iz Grada Velike Gorice.

Kako navode, objavi natječaja prethodilo je javno savjetovanje, koje je napravljeno nakon izrade Novelacije studije izvedivosti za sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda Aglomeracije Velika Gorica s novim procjenama troškova za planirane investicije i sukladno tome ispravljenim opcijskim analizama.

Tako nova procijenjena investicijska vrijednost projekta iznosi 616.572.681,00 kn bez PDV-a.

-VG Vodoopskrba je, zajedno s projektantskom kućom, u više navrata obavila stručne konzultacije s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike te Hrvatskim vodama, a vezano za opseg potrebnih korekcija, dokumenata i dinamike ponovnog raspisivanja javne nabave za radove izgradnje sustava odvodnje (mreže) i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV)- rekli su iz Grada te dodali da se sva novelirana studijska dokumentacija šalje na pregled i odobrenje tijelima Europske komisije (JASPERS).

Podsjetimo, prethodni natječaj za Aglomeraciju poništen je jer su pristigle ponude izvođača radova bile znatno više od procijenjenih vrijednosti radova, pa su napravljene korekcije koje su dovele do raspisivanja novog natječaja.