°C 31

Novi slučaj zaraze u Gorici, u županiji ozdravile četiri osobe

09.07.2020.

Petar Brnada

Nakon dva dana na nuli, velikogoričko područje bilježi novi slučaj zaraze koronavirusom, potvrdili su jutros iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Naime, promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za potvrđene slučajeve jesu dva nova slučaja u ispostavi Zaprešić i jedan novi slučaj u ispostavi Velika Gorica.

Promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za izliječene slučajeve su dva izliječena slučaja u ispostavi Dugo Selo, te po jedan izliječen slučaj u ispostavama Zaprešić i Vrbovec.

-Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do četvrtka, 9.07.2020. do 11:00 sati evidentirane su 192 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o tri osobe više, ali su i 4 osobe izliječene. Tako su na području Zagrebačke županije trenutno aktivna 52 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 133 osobe, a sedam ih je preminulo- izvijestili su iz Županije.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.