Novosti Sport Događanja

Novi vrtić u Goričanki otvara se za dva tjedna!

19.01.2023. / Redakcija

Radovi na novom vrtiću u prostoru Komunalnog centra Goričanka  privode se polako kraju, a 1. veljače primit će svoje vrtićance.

U novi prostor smjestio se privatni vrtić „Čarobna šuma”, u kojem će svoje mjesto naći 60-tak mališana podijeljenih u tri odgojne skupine, dvije jasličke i jedna starija grupa. 

Vrtić je suvremeno opremljen - mališani će imati i 600 četvornih metara zelene površine za igru koja će biti smještena u prostoru iza VG Goričanke, a koji gleda prema Ulici Andrije Kačića Miošića, a predviđen je i prostor za izolaciju djece kada su bolesna. 

- Jedno šezdesetak djece već je spremno za razgovore koje ćemo obaviti kroz sljedeći tjedan. Nadamo se da ćemo uspjeti primiti što više djece i da ćemo veljaču započeti veselo – kaže ravnateljica vrtića Iva Kuzman.

 Ovo je nastavak proširivanja kapaciteta dječjih vrtića. U 2021. godini u Selnici Šćitarjevskoj otvoren je vrtić s tri odgojne skupine za 60 djece, a godinu kasnije otvoren je vrtić i u Maloj Buni koji u dvije odgojne skupine može primiti 40 djece. Iste godine prošireni su vrtići Žirek i Lukavec čime je osigurano 90 mjesta za predškolsku djecu.

S ovim vrtićem ukupno je kroz dvije godine osigurano 250 mjesta za predškolski odgoj u Velikoj Gorici. Gradonačelnik Krešimir Ačkar ne skriva zadovoljstvo.

- Sve što smo priželjkivali, da sva djeca konačno imaju svoje mjesto u dječjim vrtićima, s ovime i ispunjavamo. No ne završavamo s proširenjima ovdje. Natječaj je raspisan za osnovnu školu u Dubrancu gdje je također sukladno novim promjenama u zakonu predviđena jedna odgojna skupina za predškolski odgoj što naši bregi svakako zaslužuju – izjavio je gradonačelnik.

 

Galerija slika

Novi vrtić u Goričanki otvara se za dva tjedna! Novi vrtić u Goričanki otvara se za dva tjedna! Novi vrtić u Goričanki otvara se za dva tjedna! Novi vrtić u Goričanki otvara se za dva tjedna! Novi vrtić u Goričanki otvara se za dva tjedna! Novi vrtić u Goričanki otvara se za dva tjedna! Novi vrtić u Goričanki otvara se za dva tjedna! Novi vrtić u Goričanki otvara se za dva tjedna! Novi vrtić u Goričanki otvara se za dva tjedna! Novi vrtić u Goričanki otvara se za dva tjedna! Novi vrtić u Goričanki otvara se za dva tjedna! Novi vrtić u Goričanki otvara se za dva tjedna! Novi vrtić u Goričanki otvara se za dva tjedna!

Podijeli