°C 8

Novočičani primili vrijednu nagradu u Splitu

23.11.2018.

Petar Brnada

Velikogoričkim udrugama ŠRU "ODRA" Velika Gorica, KUD-u Čiče te DVD-u Novo Čiče i Agroeduki iz Zagreba u četvrtak je u Splitu uručena nagrada za osvajanje prvog mjesta u eko-akciji „Od izvora do mora“.

Podsjetimo, ŠRU "ODRA" Velika Gorica, s partnerima KUD "ČIČE" Novo Čiče, DVD "Novo Čiče" i udruga Agroeduka iz Zagreba osvojili su prvo mjesto u velikoj akciji Coca Cole pod nazivom "Od izvora do mora". Riječ je o projektu kojemu je cilj podizati svijest građana o važnosti odgovornog odlaganja ambalaže i čuvanja okoliša, a Coca-Cola ga u Hrvatskoj provodi u suradnji s udrugama i partnerskim ustanovama. Od travnja do studenoga ove godine obuhvatio je akcije čišćenja u Iloku, Karlovcu, Novigradu, Poreču, Rijeci, Velikoj Gorici, Zadru, Zagrebu i Županji te na otocima Braču, Lokrumu i Prviću, a u njima je sudjelovalo više od 550 osoba.

Akcija Novočičana pod nazivom "Očistimo smeće s naših jezera" prikupila je 11.860 kg smeća i uvjerljivo pobijedila. Istaknimo pritom da su Novočičani tako u akciji prikupili čak 143 kilograma otpada po sudioniku.

-Na akciju čišćenja motivirala nas je nostalgija s kojom smo se sjećali prošlih vremena kad smo provodili sate kupajući se i družeći se na našemu jezeru. Velik broj ljudi koji se odazvao na akciju pokazao je, međutim, da nismo usamljeni u želji da vratimo sjaj jezeru, koje je već deset godina zapušteno i zagađeno. Osim zbog obale, koja je sada čišća, zaista smo sretni što smo na ovaj način osvijestili brojnim našim sugrađanima da se treba s više poštovanja odnositi prema okolišu i da ne treba odlagati otpad u prirodu. Ova nagrada na koju smo ponosni priznanje je za uloženi trud, ali je i moralni i financijski poticaj da nastavimo organizirati akcije i potaknemo uređenje jezera kako bismo vratili život na jezero Čiče- izjavio je prilikom preuzimanja nagrade Stipo Duvnjak, predsjednik KUD-a „Čiče”.

Uz čist okoliš, ova akcija donijela im je i nagradu od 15.000 kuna koja im je uručena na 10. Susretu gradonačelnika i poduzetnika u Splitu.

Foto: Facebook

Galerija slika

Novočičani primili vrijednu nagradu u Splitu Novočičani primili vrijednu nagradu u Splitu Novočičani primili vrijednu nagradu u Splitu Novočičani primili vrijednu nagradu u Splitu