Novosti Sport Događanja

Općini Orle 1,6 milijuna kuna za nezaposlene, mlade, osobe s invaliditetom…

14.09.2021. / Petar Brnada

U sklopu provedbe projekta „54+ za 29+- zajedno do posla!“ u Društvenom domu Bukevje 9. rujna održana je uvodna konferencija na kojoj je predstavljen projekt koji se financira iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Na predstavljanju su sudjelovali načelnik Općine Orle, članovi Općinskog vijeća, predstavnici DVD-a, predstavnici Udruga te ostali mještani. Nositelj projekta je Općina Orle, partneri su Udruga umirovljenika i starijih osoba Općine Orle, Udruga mladih Općine Orle te Klub žena Orle, a sami ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 15. veljače ove godine.

Potpisnici Ugovora su Općina Orle, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Zagreb.

Kako su otkrili iz Općine, aktivnosti će se provoditi u razdoblju od dvije godine, a Općini Orle dodijeljeno je 1.630.945,59 kuna bespovratnih sredstava koja su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %) i Europskog socijalnog fonda (85 %).

Kroz projekt “54+ za 29+- zajedno do posla!” Općina Orle u suradnji sa mještanima namjerava provesti radionice za osposobljavanje, edukativne radionice za mlade, sportske, likovne radionice, kampove za djecu, adaptirati prostor Društvenog doma te nabaviti opremu i materijale za radionice.

Kroz projekt se namjerava prvenstveno uključiti mlade u dobi od 15 do 29 godina, osobe starije od 54 godine, osobe sa invaliditetom, nezaposlene osobe te sve ostale zainteresirane.

Načelnik Općine Orle pozdravio je sve nazočne sudionike početne konferencije te im poželio dobrodošlicu.

-Voditeljica projekta Josipa Lukač upoznala je sudionike sa projektom i njegovom ukupnom vrijednosti te izvorima financiranja, nositeljem, partnerima, projektnim aktivnostima, ciljevima i očekivanim rezultatima projekta. Također je pozvala sve prisutne da prenesu informacije koje su čuli na predstavljanju projekta svima za koje misle da bi im ovaj projekt mogao doprinijeti razvoju znanja i vještina ili osobnom razvoju te se uključe u njega- priopćili su iz Općine.

Kako bi bili u toku sa svim što će se i kada događati u sklopu projekta financirana je i izrada web stranice koja nosi naziv www. zajednodoposla.com.hr te će na njoj biti ažurirane aktualnosti vezane uz projekt, otkrili su iz Općine Orle te poručili da je otvorena i Facebook stranica pod nazivom Zajedno do posla – Općina Orle kako bi mogli doprijeti do što većeg broja mještana.

 

Foto: Općina Orle

Galerija slika

Općini Orle 1,6 milijuna kuna za nezaposlene, mlade, osobe s invaliditetom… Općini Orle 1,6 milijuna kuna za nezaposlene, mlade, osobe s invaliditetom… Općini Orle 1,6 milijuna kuna za nezaposlene, mlade, osobe s invaliditetom… Općini Orle 1,6 milijuna kuna za nezaposlene, mlade, osobe s invaliditetom… Općini Orle 1,6 milijuna kuna za nezaposlene, mlade, osobe s invaliditetom…

Podijeli