Novosti Sport Događanja

Ostvareni uvjeti da Gorica postane dom hrvatskog nogometa, gradonačelnik pojasnio kako su uspjeli

18.05.2023. / Ivana Ćurić

Jednoglasno donošenju izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja naselja Velika Gorica koje se nalazilo na dnevnom redu Gradskog vijeća bio je zadnji preduvjet kako bi se stekla mogućnost da Republika Hrvatska zemljište daruje Hrvatskom nogometnom savezu kako bi se krenulo u izgradnju nogometnog kampa HNS-a.

Klub vijećnika HDZ-a sazvao je konferenciju za novinare kako bi izrazili zadovoljstvo potporom svih gradskih vijećnika Grada Velike Gorice u projektu kampa HNS-a.

-Sve političke opcije pokazale su zrelost na ovom pitanju koje je od velikog značaja za naš grad ali i za Hrvatski nogometnog savez i za našu Republiku Hrvatsku. Također želimo izraziti zahvalnost na suradnji s Vladom RH na čelu s premijerom Plenkovićem, ne samo na ovom projektu već i na nizu drugih kojima je neki dan gradonačelnik govorio na svojoj pressici-kazao je na početku Vedran Zobec ispred Kluba vijećnika. Dodao je kako je odlična suradnja Grada i Vlade RH rezultat proaktivnosti gradonačelnika Krešimira Ačkara kojeg su na konferenciji pozvali da kaže kako je tekao cijeli proces.

-Uistinu sam zahvalan svim gradskim vijećnicima, kako vladajućima tako i opozicijom, pokazali su velik stupanj zrelost, ljubavi i entuzijazma i svega što građani očekuju od nas kada su u pitanju teme bitne od interesa i za napredak naše Velike Gorice. Hvala oporbi koja je prepoznala ovako bitan projekt za naš grad, ne bi bilo pošteno da ne spomenem osobe koje su najviše sebe utkali u ovo kako bi se svi preduvjeti ispunili da država daruje zemljište HNS-u, za izgradnju kampa: zamjeniku Karasu, svom uredu gradonačelnika koji je djelovao sa mnom dvije godine gotovo u tišini radeći na ovom projektu nadajući se da bi taj san postao stvarnost u našem gradu, želim se zahvaliti specijalnoj savjetnici Gordani Mikulčić Krnjaja koja je uistinu predanim radom zajedno s kolegicom Irenom Mišević koja je zadužena za imovinu odradila sve da budemo onaj grad koji će se pohvaliti s ovime-rekao je na početku gradonačelnik Krešimir Ačkar.

"Znali smo da u HNS moramo doći s rješenjima, ne problemima"

Interes gradova i općina da postanu dom HNS-ovog kampa bio je velik.

-Kada me prošle godine nazvao predsjednik HNS-a i rekao da im se ne sviđa kako se razvija situacija u Zagrebu i kako postoji sve veća mogućnost da će tražiti novu lokaciju za dom nogometa, koji će Velika Gorica sada postati ,za izgradnju kampa HNS-a, znali smo otpočetka da bi bili konkurentni da moramo imati podršku vlade RH, da moramo djelovati odmah, da moramo imati savršenu lokaciju i na tom sastanku s HNS-om moramo iznijeti samo rješenja, a ne problematiku-ispričao je gradonačelnik.

Dodao je kako su obzir dolazila zemljišta u vlasništvu grada i RH. Bila je potrebna jedna promjena u urbanističkom planu, ali doći na sastanak u vladu ili HNS i reći da postoji problem za koji ne znamo kada će biti riješen, to nije dolazilo u obzir.

-Proces stvaranja preduvjeta kada je u pitanju Grad Velika Gorica, počeo je 17. siječnja i danas završava. Rok je ispoštovan do kraja-rekao je Ačkar.

Novi kamp kao što je poznato predviđen je na površini od 92 tisuće kvadratnih metra koje je u vlasništvu Republike Hrvatske.

-Kada su u HNS-u vidjeli lokaciju, pitali su u čijem je vlasništvu zemlja. Riječ je bila o vlasništvu Republike Hrvatske i rekao sam ako im je to prihvatljivo da istog trenutka sjedam u auto i idem na sastanak s premijerom i ministrom Bačićem. Uistinu se to i dogodilo, otišli smo tamo, kad smo pokazali parcele, problematiku uz UPU-a koja je danas riješena, ovime danas smo dobili garanciju da će vlada RH prenijeti zemljište HNS-u kako bi formalno mogli tražiti građevinske dozvole s potrebitim sadržajima-istaknuo je gradonačelnik.

-Zahvaljujemo i predsjedniku HNK Gorica i dopredsjedniku HNS-a Nenadu Črnku koji je bio prisutan tijekom cijelog procesa, ono što je posebno interesiralo HNS-ovce je da je lokacija za kamp na 10-ak minuta od hotela s kojim imaju trenutno ugovor, 3 minute od aerodroma i nisu ni sami mogli poželjeti bolju lokaciju-kazao je Ačkar.

-Sada prepuštamo Vladi, a mi ćemo i nadalje podržavati jednu takvu investiciju koja će obogatiti sadržaj našeg grada, privući investicije i mislim da ćemo tek s godinama postati svjesni koliko je bitno ovo što se danas dogodilo. Veseli činjenica, da je Velika Gorica, kao što sam rekao u izbornoj noći, iznad svake stranke iznad svake ideologije, što se danas potvrdilo i stoga i hvala svima koji su sudjelovali i koji će sudjelovati u tome da je Velika Gorica postala dom hrvatskog nogometa-zaključio je gradonačelnik Ačkar.

Galerija slika

Ostvareni uvjeti da Gorica postane dom hrvatskog nogometa, gradonačelnik pojasnio kako su uspjeli Ostvareni uvjeti da Gorica postane dom hrvatskog nogometa, gradonačelnik pojasnio kako su uspjeli Ostvareni uvjeti da Gorica postane dom hrvatskog nogometa, gradonačelnik pojasnio kako su uspjeli Ostvareni uvjeti da Gorica postane dom hrvatskog nogometa, gradonačelnik pojasnio kako su uspjeli

Podijeli