°C 15

Pješaci sutra pod povećalom policije, kreće i pojačani nadzor vozila i vozača

13.06.2019.

Petar Brnada

S ciljem poboljšavanja stanja sigurnosti u prometu i zaštite pješaka, na čitavom području Policijske uprave zagrebačke sutra će se provesti velika akcija Zaštite pješaka.

Kako su kazali iz PUZ-a, pješaci su najranjiviji sudionici u prometu. Prilikom naleta bilo koje vrste vozila gotovo u pravilu pješaci teško stradavaju.
 
-Vozači koji sudjeluju u prometu na cesti svojim postupcima za vrijeme upravljanja vozilom čuvaju ne samo svoj život nego i život drugih sudionika u prometu. Zbog vlastite sigurnosti, kao pješak poštujte prometna pravila, a kao vozač obratite posebnu pozornost na pješake. Samo odgovornim ponašanjem i poštivanjem prometnih propisa sprječavamo prometne nesreće s najtežim posljedicama.
 
Stoga opet upozoravamo sve vozače da ne pridonose crnim brojkama nego da poštujući prometne propise, zbog sebe samih i sigurnosti drugih sudionika, pomognu da se ljudski životi ne gase.

Iz policije su također kazali da će u dane vikenda, od 14. do 17. lipnja, na području Policijske uprave zagrebačke provesti preventivno represivnu akciju pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerenu prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, a to su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.