°C 17

Planirate energetsku obnovu kuće ili korištenje obnovljivih izvora? Grad poziva da se javite

04.06.2020.

Petar Brnada

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja najavilo je daljnju provedbu Programa energetske obnove obiteljskih kuća. Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća raspisati će i provoditi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (“FZOEU”).

Poziv bi trebao biti objavljen u lipnju kako bi građani imali barem dva mjeseca za prikupljanje dokumentacije te kako bi krajem ljeta počeli s prijavama.

-Budući da Grad Velika Gorica potiče energetsku obnovu obiteljskih kuća i korištenje obnovljivih izvora energije (“OIE”) sa ciljem povećanja energetske učinkovitosti postojećih obiteljskih kuća, smanjenja potrošnje energije i emisija stakleničkih plinova u atmosferu te smanjenja mjesečnih troškova za energente, uz ukupno poboljšanje kvalitete života, ovim putem pozivamo sve zainteresirane Velikogoričane da nam se jave ako: Planirate se prijaviti na natječaj FZOEU za sufinanciranje energetske obnovu obiteljskih kuća, ili ako planirate na vašem objektu ugraditi sustav za korištenje OIE (fotonaponske elektrane za vlastitu potrošnju, biomasa – drvni i agro peleti, dizalice topline, sustavi sa sunčanim toplinskim pretvaračima)? Sve građane koji su zainteresirani za bilo koju od navedenih aktivnosti molimo da nam se jave na e-mail adresu: energetska.obnova@gorica.hr- priopćili su iz Grada.