Novosti Sport Događanja

Počela izgradnja pješačke staze u Šćitarjevu

21.05.2024. / Maja Peranić

Počeli su radovi na izgradnji pješačke staze i oborinske odvodnje u naselju Šćitarjevo. Riječ je o nerazvrstanoj prometnici prema Obrezini s čije će se zapadne strane izgraditi pješačka staza u duljini od 320 metara. Radovi su vrijedni 338 376 eura, a trebali bi biti gotovi do kraja srpnja. Izgradnjom pješaćke staze doprinjet će se prometnoj sigurnosti mještana ovog naselja.

-U naselju Šćitarjevu započelo se s radovima izgradnje pješačke staze sa zapadne strane nerazvrstane ceste oznake Ž306800 (od nerazvrstane ceste oznake ŠĆ 9 koja spaja obilaznicu do ceste za Obrezinu) i oborinskom odvodnjom u dužini od 320,65 m te prilagodbom prometnice na pješačku stazu - doznajemo iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet Grada Velike Gorice.

Vrijednost radova je 338.376,63 eura s PDV-om, a izvođač radova je Mebelt d.o.o.

Radovi su započeli 20. svibnja, a rok za izvođenje je 50 radnih dana. Završetak radova stoga se očekuje krajem srpnja, ovisno o vremenskim prilikama, istaknuli su iz Upravnog odjela.

Za vrijeme izvođenja radova promet se odvija prema privremenoj regulaciji prometa, pa se sudionike moli za oprez i strpljenje dok traju radovi na ovoj dionici.

 

Podijeli