Novosti Sport Događanja

Počinje konstrukcijska obnova dvorca Lukavec: Sanirat će se toranj i međukatne konstrukcije

04.01.2023. / Anes Šuvalić

Dvorac Lukavec pretrpio je oštećenja u potresu koji je u prosincu 2020. godine pogodio ovaj dio naše zemlje. Iako izvana nisu vidljiva neka veća oštećenja, dvorac je pretrpio veliku štetu na statici. Zbog sigurnosti je zdanje već duže vrijeme zatvoreno za posjetitelje i u njemu se ne održavaju nikakve manifestacije. No, uskoro kreće statička obnova ovog simbola Turopolja. Radovi trebali početi ovaj mjesec, a već su postavljene i skele.

- Naš posao je sanirati toranj i međukatne konstrukcije. Riječ je o konstrukcijskoj obnovi, odnosno ojačanju objekta i povećanja potresne otpornosti – rekao nam je Tihomir Rukavina, iz tvrtke SUB VISION d.o.o. koja je izvođač radova.

Ovi radovi su preduvjet za početak završnih radova na obnovi dvorca i njegovog ponovnog stavljanja u upotrebu.

Javni natječaj za izvođača radova proveden je prošle godine te je ugovorena vrijednost radova u iznosu od 2.614.445,20 kuna s PDV-om, odnosno 346.996,50 eura, a na natječaju je izabrana tvrtka SUB VISION d.o.o. iz Zagreba.

Stručni nadzor natječajem je dodijeljen tvrtki GRATA PROJEKT iz Velike Gorice. Vrijednost usluge nadzora i koordinatora 2 je 123.750,00 kuna s PDV-om , odnosno 16.425,00 eura.

Ugovoreni rok izvođenja radova je 5 mjeseci.

Galerija slika

Počinje konstrukcijska obnova dvorca Lukavec: Sanirat će se toranj i međukatne konstrukcije Počinje konstrukcijska obnova dvorca Lukavec: Sanirat će se toranj i međukatne konstrukcije Počinje konstrukcijska obnova dvorca Lukavec: Sanirat će se toranj i međukatne konstrukcije Počinje konstrukcijska obnova dvorca Lukavec: Sanirat će se toranj i međukatne konstrukcije Počinje konstrukcijska obnova dvorca Lukavec: Sanirat će se toranj i međukatne konstrukcije

Podijeli