Novosti Sport Događanja

Podržite velikogoričke umjetnike uz donaciju za "Oglede festival"

11.07.2024. / Redakcija

Velikogorički Oglede festival najavljuje festivalsku poslasticu na završetku ljeta!

U Velikoj Gorici će se od 3. do 5. listopada održati Oglede festival suvremenih izvedbenih praksi koji je prošle godine doživio svoje prvo izdanje. Festival okuplja umjetnike i umjetnice koji stvaraju u polju izvedbenih umjetnosti i suvremenih praksi.

Ovogodišnja tema je Dihotomija grada kroz koju grad i prostor sagledavamo kao zrcalo društvenih i političkih odnosa, čitamo ga kroz znakove, simbole i značenja te ga ogledamo u materijalizaciji dihotomijskih odnosa nastojeći potaknuti kritičko sagledavanje grada i njegovih prostora.

Festival će otvoriti Ljiljana Mihaljević happeningom "Gozba", a sudjelovat će i Vice Tomasović, Kata Mijatović, Juraj Šantorić, Teatro Verrdi, Debatni klub Velika Gorica, Kristina Vujica, Nera Gržin-Nero, Cura i Dečko te Nikolina Butorac čija je eat-art akcija „Dekonstrukcije kroz slatko“ odabrana putem Javnog natječaja, a bit će realizirana uz podršku Turističke zajednice Velike Gorice.

Kompletan program bit će dostupan kroz kolovoz i rujan, a točnu satnicu i lokacije ćete moći pronaći i na mrežnim stranicama festivala.

-Kako bi i ove godine organizacija i provedba festivala bila što jednostavnija, odlučili smo iskoristiti ljeto za prikupljanje donacija. Želja nam je razvijati našu, goričku priču, novu priču, drugačiju priču, biti inovativni, progresivni, želja nam je pokazati da Velika Gorica ima potencijala biti još zanimljivija, sadržajnija za sve njene stanovnike i goste - istaknuli su organizatori.

Biti donator Oglede festivala znači podržavati i osnaživati umjetnost, podržavati nezavisne umjetnike, velikogoričke umjetnike i lokalnu scenu. Podržavati Oglede znači podržavati nove ideje, inicijative i kreativnost, nove teme i autore, grad i njegove ljude, znači podržavati i jednako vrednovati svaki rad, posebice umjetnički.

-Stoga vas pozivamo na donacije koje možete izvršiti brzim skeniranjem koda. Nakon skeniranja koda, možete sami odabrati iznos koji želite uplatiti - poručili su organizatori. 

Ako imate poteškoća sa skeniranjem, donaciju možete izvršiti unosom sljedećih podataka:

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA)
IBAN: HR8024840081135334439
Swift code (BIC): RZBHHR2X
PRIMA: Štoos teatar
Opis: Građanska donacija za Oglede festival

„Oglede“ organiziraju Štoos teatar i Galerija Galženica Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, uz podršku Platforme za medije i kulturu.

Suorganizatori su Muzej Turopolja, Turistička zajednica Velike Gorice, Zaklada „Zamah“ te „Trećeprostor“ i Studio 9. Oglede podupiru Grad Velika Gorica i Zagrebačka županija putem programa Javnih potreba u kulturi za 2024.

Poziv organizatora za donaciju pogledajte ovdje: https://www.facebook.com/oglede.festival/videos/1304410673856641/ 

Podijeli