°C 11

Pokradeno gradilište u Vukovinskom polju, šteta veća od 40.000 kuna

29.03.2019.

Petar Brnada

Na gradilištu koje se nalazi u industrijskoj zoni Meridian 16, u Vukovinskom polju, proteklog je vikenda došlo do krađe vitla za teleskopski viličar čime je počinjena velika materijalna šteta.

Kako su izvijestili iz policije, krađa je izvršena između 23. i 25. ožujka, u vremenu od 16 do 7 sati, i to to na način da je nepoznati počinitelj ušao u ograđeni prostor gradilišta te otuđio vitlo.

Prema informacijama iz policije, šteta je poprilično visoka te iznosi preko 40 tisuća kuna.

Provala u Buševcu

U Buševcu je između 18. i 25. ožujka došlo do provale u kuću u izgradnji koja je u vlasništvu 33- godišnjeg muškarca iz Zagreba.

Iz policije su kazali da je riječ o praktički već dovršenoj kući, no u kojoj trenutno nitko ne stanuje, a nalazi se u Vinogradarskoj ulici.

-Kazneno djelo izvršeno je na način da je nepoznati počinitelj prišao sa stražnje strane kuće, došao do balkonskih vrata koja je obio i otvorio, nakon čega je odustao od daljnje namjene te se udaljio u nepoznato ništa ne otuđivši- priopćili su iz PP Velika Gorica.

U proteklih tjedan dana PP Velika Gorica zabilježila je ukupno devet kaznenih djela, od čega se sedam djela provodi po službenoj dužnosti, dok je u slučaju dva kaznena djela progon predviđen privatnom tužbom, a zabilježena su i dva prekršaja neovlaštenog posjedovanja droge i to u Buševcu i na području samog grada Velike Gorice.

Protekli tjedan donio je i sedam prometnih nesreća od čega je jedna, nažalost, rezultirala sa jednom smrtno stradalom osobom.