°C 31

Pokupsko nastavlja širiti vodoopskrbnu mrežu, potpisana još dva ugovora vrijedna 1,1 milijuna kuna

09.07.2020.

Petar Brnada

Općina Pokupsko nastavlja s izgradnjom vodoopskrbnih mreža na svome području kako bi svim mještanima bilo omogućeno priključenje na javnu vodoopskrbnu mrežu, a samim time i poboljšanje životnog standarda, priopćili su u srijedu iz Općine.

Naime, nakon što je uspješno završen projekt izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda u naseljima Pokupsko (Busije) i Roženici (Labudani), jučer su potpisani novi ugovori o izgradnji s izvođačem radova.

Općinski načelnik potpisao je Ugovor o izgradnji vodoopskrbne mreže u Auguštanovcu (Brodišće s odvojkom Klanjec) u vrijednosti od 559.841,44 kuna, te Ugovor o izgradnji vodovodne mreže u Hotnji (Skrbini – Štimci), čija vrijednost iznosi 623.711,88 kuna.

-S obzirom da je izgradnja vodovoda komunalna investicija koja zahtjeva izdvajanje znatnih financijskih sredstava, Općina Pokupsko nastoji barem dio troškova projekta osigurati iz drugih izvora, prvenstveno europskih, ali i iz državnog proračuna i drugih fondova-ističu iz Općine.

Sukladno tome, općina je, kako kažu, uspjela povući dio sredstava iz državnog proračuna za izgradnju vodoopskrbne mreže u Auguštanovcu (Brodišće s odvojkom Klanjec). Općinski načelnik potpisao je, 1. srpnja 2020. godine, Ugovor o sufinanciranju navedenog projekta s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije do najvišeg ukupnog iznosa od 250.000,00 kuna prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice.

Projekt izgradnje vodoopskrbne mreže u Hotnji (Skrbini – Štimci) je pak prijavljen na javni poziv Zagrebačke županije, te se ovih dana očekuje odluka nadležnih tijela o sufinanciranju i ovoga projekta.

Foto: Općina Pokupsko