Novosti Sport Događanja

Pola Kumičića sljedećih 10 dana ide u online nastavu

20.10.2020. / Juraj Odrčić

Veselje i igra školaraca po školskim hodnicima sada je već samo uspomena na "predkorona" dane, a iz jedne goričke škole stižu i vijesti o privremenom prelasku praktički pola škole na online nastavu.

Naime, virus koji uzrokuje korona bolest COVID-19 već neko vrijeme otežava održavanje nastavnog procesa u Osnovnoj školi Eugena Kumičića. Prvo je korona zabilježena kod nastavnika predmetne nastave zbog čega ih nije bilo dovoljno da se organizira satnica pa je više razreda bilo u online nastavi, dio ih se sutra vraća u škole, a onda su i pojedini učenici prijavili bolest zbog čega su neki razredi bili u samoizolaciji.

Ova škola bit će prva u ovoj pedagoškoj godini koja će razrede od 1 do 4 sve staviti u online nastavu na 10 dana i to od sutra.

- Prema preporuci epidemiološke službe cijela razredna nastava (1., 2. 3. i 4. razredi) prelaze na online nastavu od 21.listopada 2020. do 30. listopada 2020. - izvijestila je ravnateljica Snježana Ruklić kako će roditelji s uputama kontaktirati učiteljice.

Nemile vijesti primili su roditelji koji sada trebaju organizirati svoje (radne) živote kako bi njihovi mališani mogli ostati kod kuće i pratiti nastavu. Gledajući pogoršanje epidemiološke situacije u Europi i Hrvatskoj, a tek smo na početku jeseni, jasno je da će takve mjere postajati sve češće.


 

 

Podijeli