Novosti Sport Događanja

Policija kontrolirala taksiste i dostavljače, utvrdila tek dva prekršaja

12.02.2024. / Maja Peranić

Od subote u 19 sati do nedjelje u 3 sata PP Velika Gorica provela je preventivno - represivnu akciju "Pojačano postupanje prema vozačima dostavnih i taxi vozila¨, te su tom prilikom utvrđena 2 ciljana prekršaja :

-taxi vozila: 1 prekršaj ne nošenje prometne dozvole sa sobom i 1 prekršaj nepoštivanje prometnog znaka.

Nisu utvrđeni prekršaji dostavnih vozila.

-Tijekom akcije utvrđeno je i 3 ostala prekršaja po prometu, tj. ukupno je utvrđeno 5 prekršaja po prometu-izvijestila je policija.

Tijekom akcije kontrolirano je 8 taksi vozila i vozača (sve osobni automobili) i 3 dostavna vozila i vozača (2 mopeda) zatečenih u obavljanju djelatnosti dostave.

-Cilj akcije je bio da se u ovo vrijeme manifestacija, odnosno u vrijeme gdje će se na ulicama, trgovima i drugim javnim mjestima održavati velik broj kulturnih, zabavnih i dr. priredbi uz pružanje ugostiteljskih usluga na kojima će se okupljati veliki broj građana, da se poštuju prometni propisi i suzbije činjenje prekršaja od strane vozača dostavnih vozila (vozači mopeda, bicikala, el. bicikala, osobnih prijevoznih sredstava i sl.) i taxi vozila, kojih je sve veći broj, a koji krše prometne propise, čime izazivaju nezadovoljstvo ostalih sudionika u prometu te ugrožavaju sigurnost prometa na cestama-rekli su u policiji.

 

 

 

 

 

Podijeli