°C 13

Potpisali peticiju za uređenje Tomaševićeve, iz Grada poručili: "To je u planu za 2021."

03.12.2020.

Ivana Ćurić

Više od četiristo potpisa prikupila je peticija kojom se traži rekonstrukcija i uređenje Tomaševićeve ulice u Velikoj Gorici, čime su potpisnici samo potvrdili potrebu onoga što stoji u proračunskom dokumentu uređenja komunalne infrastrukture u 2021. godini, pa će i ovaj dio grada, nakon što je dodatno bio "raskopan" za vrijeme zamjene vrelovoda, doći na red.

Predstavnik suvlasnika stanara na Tomaševićevoj 3 obavijestio nas je o peticiji koju je potpisalo više od 400 građana Velike Gorice.

-Kao građani, tražimo da se pod obvezno uvrsti u redovni proračun za 2021. godinu rekonstruiranje ulice kralja Stjepana Tomaševića od križanja sa Svačićevom do križanja s Pleškom. Ova ulica nije rekonstruirana još od njene izgradnje ,a to je bilo davne 1975. godine. U svim predizbornim obećanjima bila je spomenuta rekonstrukcija iste , ali do dana današnjeg ništa se nije promijenilo. Izlike su bile dok se završe fasade, dok se postave kablovi, te je građanima ove ulice dosta obećanja te pod hitno tražimo da se naša ulica riješi u 2021. godini. Od 1975 godine do danas , razvojem grada ova ulica i kvart su postali uži centar grada u kojoj se nalaze dva vrtića Žirek, kao i srednjoškolski centar, te novoizgrađeni bazen. Kroz ovu ulicu svakodnevno filtrira preko 5 000 ljudi i još 400 djece, što žitelja ove ulice, što posjetitelja parku, djece koja idu u srednju školu, te ostalih sugrađana. Tražimo kao građani ove ulice sudjelovanje u kreiranju rješenja naše ulice , gdje će biti postavljeni nogostupi, uspornici na cesti, parkirna mjesta za stanovnike ove ulice, kao i prenamjenu ulice u jednosmjernu. Ovom zahtjevu prilažemo peticiju s preko 320 potpisa stanovnika, radnika ove ulice kao i 146 online potpisa žitelja ove ulice, koje je bilo jako teško prikupiti s obzirom na novonastalu situaciju i jako kratak rok kako bi reagirali na prijedlog proračuna za 2021.godinu - poručuje u ime građana iz Tomaševićeve ulice, predstavnik suvlasnika na Tomaševićevoj 3 Zoran Lovrić iz Inicijative za bolju Goricu.

Upitali smo gradske službe da li se išta promijenilo po prijedlogu Programa uređenja komunalne infrastrukture za 2021. godinu, obljavljenog 3. studenoga, a koji predviđa uređenje ove ulice.

- Uređenje Ulice Stjepana Tomaševića odnosno rekonstrukcija predložena je u Programu održavanja nerazvrstanih cesta u aktivnostima Uređenja prometne infrastrukture. Pod uređenjem se podrazumjeva izgradnja kolničke konstrukcije s pješačkim stazama, parkiralištem te izgradnja javne rasvjete - odgovor je iz Grada Velike Gorice.

(foto:arhiva VGdanas)