Novosti Sport Događanja

Potpisani ugovori teški 10,6 milijuna kuna za obnovu javnih objekata na području Šiljakovine, Kravarskog i Orla

23.11.2022. / Anes Šuvalić

Predstavnici Općina Kravarsko i Orle te Župe Svetog Antuna Padovanskog i Uzvišenja Svetog Križa popisali su ugovore dodijeljene putem Javnog poziva za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom na području Zagrebačke županije. Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović uručio je 8 milijuna kuna vrijedan ugovor župniku Župe Svetog Antuna Padovanskog Marijanu Prepeljaniću za financiranje obnove crkve u Bukevju.

- Ovo je za nas veliki korak, jer je Župa Bukevje mala župna zajednica s tristo obitelji. Crkva je poprilično velika i ovo je dobra prilika da je vratimo u prvobitno stanje. Ovo je velika radost za sve župljane. Nije im bilo jednostavno ove dvije i pol godine ići na mise u Novo Čiče, koje je udaljeno devet kilometara – rekao je župnik Prepeljanić.

Svoje zadovoljstvo nije mogao skriti niti načelnik Općine Orle Ervin Vujica. Kako kaže, crkva je nakon potresa jako je konstrukcijski oštećena, stradao je svod, dio zvonika i nosivi zidovi.

- Općina nažalost ovo ne bi mogla sama nikada obnoviti ovu crkvu. Ovom obnovom napokon se vraća duhovni život u našu župnu zajednicu – dodao je Vujica.

Razloga za veselje imao je i njegov kolega iz Kravarskog. Načelnik Općine Kravarsko Vlado Kolarec potpisao je tri ugovora vrijednosti 2,2 milijuna kuna za sanaciju društvenog doma te objekta uz sportski teren u Donjem Hruševcu, te sanaciju doma kulture u Kravarskom.

- Zahvaljujem se Zagrebačkoj županiji, zamjeniku župana Zagrebačke županije Damiru Tomljenoviću i županu Stjepanu Kožiću na svoj pomoći koju pružaju Kravarskom u ovim teškim vremenima. Sve ove pomoći koje smo dobili od prvog dana potresa do danas iznose 12 milijuna kuna, a kroz ove ugovore dobit ćemo još dva milijuna. Ukupno ćemo dobiti 14 milijuna kuna od županije i države za sanaciju šteta na objektima društvene namijene – istaknuo je Kolarec.

Ugovor za sanaciju i obnovu kapele svetog Petra i Pavla u Šiljakovini vrijedan 400 tisuća kuna potpisao je upravitelj župe Uzvišenja Svetog Križa Siniša Blatarić.

- Kapela je obnovljena i ova sredstva bit će isplaćena izvođaču radova. Bila je oštećena statika kapele i zvonik i to je popravljeno u periodu pod dva do tri mjeseca. Ostalo je samo pokrečiti kapelu iznutra te iduće godine urediti fasadu. Župljani su zadovoljni i sretni što će se moći u svojoj kapeli okupljati na svetoj misi - objasnio je upravitelj župe.

Vlada Republike Hrvatske stavila je na raspolaganje Zagrebačkoj županiji sredstva financiranje saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom.

- U prvom trenutku imali smo 160 milijuna kuna, a svake godine možemo dodati još 40 milijuna tim sredstvima. Zahvaljujući svemu tome napravili smo jedan kvalitetan natječaj kojim značajno pomažemo obnovu javnih objekata stradalih u potresu – istaknuo je zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović

Galerija slika

Potpisani ugovori teški 10,6 milijuna kuna za obnovu javnih objekata na području Šiljakovine, Kravarskog i Orla Potpisani ugovori teški 10,6 milijuna kuna za obnovu javnih objekata na području Šiljakovine, Kravarskog i Orla Potpisani ugovori teški 10,6 milijuna kuna za obnovu javnih objekata na području Šiljakovine, Kravarskog i Orla Potpisani ugovori teški 10,6 milijuna kuna za obnovu javnih objekata na području Šiljakovine, Kravarskog i Orla Potpisani ugovori teški 10,6 milijuna kuna za obnovu javnih objekata na području Šiljakovine, Kravarskog i Orla Potpisani ugovori teški 10,6 milijuna kuna za obnovu javnih objekata na području Šiljakovine, Kravarskog i Orla Potpisani ugovori teški 10,6 milijuna kuna za obnovu javnih objekata na području Šiljakovine, Kravarskog i Orla Potpisani ugovori teški 10,6 milijuna kuna za obnovu javnih objekata na području Šiljakovine, Kravarskog i Orla Potpisani ugovori teški 10,6 milijuna kuna za obnovu javnih objekata na području Šiljakovine, Kravarskog i Orla Potpisani ugovori teški 10,6 milijuna kuna za obnovu javnih objekata na području Šiljakovine, Kravarskog i Orla

Podijeli