°C 14

Potpisano je: Ne zatvara se stara cesta do Zračne luke

24.03.2017.

ivana

Građani Velike Gorice do novog terminala Zračne luke dr. Franjo Tuđman moći će dolaziti kao i do sada Ulicom Rudolfa Fizira, na koju se nastavlja pristupna cesta do samog terminala. Definira to i Sporazum kojeg su danas potpisali gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, predsjednik Uprave MZLZ Jacques Marie Gerard Feron i član uprave MZLZ-a David Gabelica, izvijestili su iz Grada.

Potpisivanju su, uz gradonačelnika nazočili pročelnik Dubravko Katulić i predsjednica gradske četvrti Pleso Mara Jurić.

Budući da će se pristupna cesta koristiti  i kao servisna cesta za tehničke operacije novog putničkog terminala uključujući prometovanje vezano uz opskrbu i prometovanje specijalnom  opremom, na servisnoj cesti  će biti postavljena prometna signalizacija koja će regulirati brzinu i način kretanja istom.

- Gradu Velikoj Gorici je u interesu da stanovništvo Grada može do novog terminala prometovati kao i do sada, a nama kao Koncesionaru je važan dobar odnos i suživot s lokalnom zajednicom, stoga smo usuglasili i potpisali Sporazum na obostrano zadovoljstvo- istaknuo je član Uprave MZLZ-a David Gabelica.Predmetna pristupna cesta koristit će se i za međužupanijsku liniju Velika Gorica – Zračna Luka – Kvaternikov trg, a čim se napravi prometni elaborat koji će implementirati tehničke mjere za reguliranje prolaza, otvorit će se i kolni pristup vozilima od strane Ulice Šandora Brešćenskog na Ulicu Rudolfa Fizira za gospodarstvenike Plesa čija je djelatnost vezana uz promet na zračnoj luci.

-Ono što smo najavljivali to smo ovim potpisom danas i ispunili. Posebno veseli i činjenica da će se nakon 20 godina otvoriti i kolni pristup vozilima od strane Ulice Šandora Brešćenskog za naše gospodarstvenike. Već sam istaknuo nekoliko puta da u novoj zračnoj luci vidimo zamašnjak našeg gospodarskog razvoja i to će tako i biti – poručio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.


Podsjetimo novi putnički terminal Franjo Tuđman otvara se za promet u utorak, 28. ožujka, a toga dana počinje prometovati i nova autobusna linija Velika Gorica – Zračna Luka – Kvaternikov trg.