°C 1

Potvrđeno: Od srednjoškolaca od ponedjeljka u školama samo maturanti

14.01.2021.

Redakcija

Župan Stjepan Kožić potvrdio je danas odlukom da će nastava u školama kojima je osnivač Zagrebačka županija u ponedjeljak 18. siječnja krenuti kroz dva modela - A i C.

Zagrebačka županija, osnivač svih srednjih škola u Velikoj Gorici - Gimnazije, Ekonomske, Strukovne i Zrakoplovne, potvrdila je Odlukom kako će u ponedjeljak u školske klupe sjesti samo maturanti odnosno učenici 4. razreda srednjih škola dok će učenici prva tri razreda srednjih škola nastavu pratiti online.

Ova odluka odnosi se i na osnovne škole u susjednim općinama Kravarsko i Pokupsko, kojima je također Županija osnivač, te će po njoj u te škole nastavu u klupama pratiti učenici prvog do četvrtog razreda osnovnih škola (model A) dok učenici petog do osmog razreda nastavu prate online (model C). Ova odluka vrijedi do 31. siječnja odnosno prva dva tjedna drugog polugodišta.

- U svim školama koja imaju oštećenja u potresu, nastava u drugom polugodištu kreće na daljinu. Nastava će krenuti uživo kada se škole obnove odnosno kada budu omogućeni uvjeti za siguran boravak učenika i zaposlenika - stoji o odluci koju potpisuje župan Kožić.

Iz Osnovne škole Pokupsko danas su potvrdili da su sve učionice, koje su na objektu matične škole oštećene u potresu, obnovljene i spremne za siguran boravak učenika. Ravnatelj Osnovne škole Slavka Kolara iz Kravarskog ranije je obavijestio roditelje da su matična škola u Kravarsko te Područna škola Kozjača bez oštećenja dok Područne škole Gornji i Donji Hruševec nisu upotrebljive.