Novosti Sport Događanja

Pretužne vijesti. Preminula Martina za čije liječenje se ujedinila Gorica

11.11.2023. / Ivana Ćurić

Prije dva tjedna napunila je 36 godina. Ohrabrena velikom reakcijom Velikogoričana koji su se uključili u prikupljanje sredstava za njeno lječenje uputila se dan nakon rođendana na imunoterapiju koja je davala nadu da joj povrati snagu u daljnjoj borbi s tumorom. No, nije išlo. Jučer su stigle pretužne vijesti da nas je napustila Martina Horvatić.

Iako je njena bitka s karcinomom ujedinila Velikogoričane u želji da joj pomognu i pruže slamku spasa, bolest je, nažalost, bila jača. U svojoj hrabroj borbi s bolešću prošla je dvije operacije, četiri ciklusa kemoterapija i deset zračenja, no sa slabim rezultatima. Nadu da još ostane sa svojom obitelji davale su skupe imunoterapije u privatnoj klinici u Zagrebu, a suprug je rješenja tražio i u klinikama u Turskoj i Njemačkoj koje bi bile drugi korak na putu prema ozdravljenju. Na poziv za pomoć odazvali su se brojni Velikogoričani koji nisu ostali ravnodušni na vapaj obitelji.

Prije samo tjedan dana pisali kako je počela s imunoterapijama u privatnoj poliklinici, ali za Martinu je ova bitka prerano završila. Iza nje su ostali neutješni suprug Dalibor i dvoje djece kojima ovim putem izražavamo iskrenu sućut.

Neka nas Martinina priča potakne da ostanemo neumorni kada je u pitanju pomoći bližnjemu i kako je svaki dan dragocjeni dar.

Podijeli