Novosti Sport Događanja

Priveden 46-godišnjak iz Turopolja: Na kućnom pragu i parkiralištu na crno prodavao duhan i cigarete

25.11.2021. / Petar Brnada

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom koji je nabavljao, prepakiravao pa prodavao duhan i duhanske proizvode na području Turopolja.

Kako se navodi u priopćenju policije, sumnja se da je muškarac od početka 2021. godine, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, na za sad nepoznat način nabavio suhi rezani duhan i cigarete bez odgovarajućih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, a koje je potom skrivao, vagao i prepakiravao u kući na području Turopolja nakon čega je tako pripremljen duhan i duhanske prerađevine preprodavao na parkiralištu na području Turopolja.

-Dio takvog duhana, sumnja se, prodavao je i građanima koji su osobno dolazili na njegovu kućnu adresu radi kupnje tih proizvoda. Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici proveli su pretragu njegove kuće i dvorišnih objekata kojom prilikom je policijskim službenicima predao ukupno 68.3 kg suhog rezanog duhana, 556 kutija cigareta bez istaknutih markica i 3220 ručno rađenih cigareta- navode iz PUZ-a.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

(foto: Pixsell/Ivica Galović)

Podijeli