Novosti Sport Događanja

Proljetno jutro u Velikoj Gorici uz snježni pokrivač, na terenu i Zimska služba

06.04.2021. / Maja Peranić

Kako je proteklih dana bilo najavljivano hladni val stigao je u Hrvatsku te od ranih jutarnjih sati u unutrašnjosti pada snijeg. Pod bijelim pokrivačem jutros se probudila i Velika Gorica, a na terenu je i gradska Zimska služba VG komunalca.

Neuobičajeno za ovo doba godine kada smo navikli da sve oko nas cvate i buja, ovog nas je proljetnog jutra probudio snijeg. Prema najavama DHMZ-a smirivanje oborina očekuje se do kraja dana, no bit će osjetno hladnije nego što je uobičajeno za ovo doba godine. Stvaranje debljeg snježnog pokrivača očekuje se u gorju, a temperatura zraka bit će između -3 i 3 Celzijeva stupnja.

Zbog snijega su kolnici skliski i mokri pa se vozače savjetuje za pojačan oprez u prometu. Isto upozoravaju iz velikogoričke Zimske službe koja je od noćas na terenu.

-Nije nas iznenadio ovaj snijeg s obzirom na vremenske prognoze i najave proteklih dana. Namontirali smo nazad naše posipače, digli smo i par drugih kamiona zbog stanja na našim brdovitim predjelima gdje ima malo više padalina pa su naše službe trenutno tamo. Pratimo sve, a u tijeku je posipavanje prometnica. Temperature su oko nule, a s obzirom na minuse koji se očekuju bit ćemo vani u stanju pripravnosti-rekao nam je direktor VG komunalca Jurica Mihalj, dodavši kako na zalihama ima još dovoljno soli i sipine.

Ceste na području grada su prohodne i posipane, jedino se vozače savjetuje da ipak pažljivije prometuju.

Iz VG Komunalca čija je zimska služba zadužena za održavanje gotovo 600 kilometara prometnica velikogoričkog područja pozivaju sugrađane da ako naiđu na probleme sa snijegom dojave na broj Zimske službe: 099 6090060.

Sutra se na širem zagrebačkom području očekuje djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Uglavnom od sredine dana mogući su lokalno pljuskovi kiše ili ponovo snijega. Vjetar će biti slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni. U noći i ujutro mraz. Najniža temperatura zraka od -5 do -2, a najviša oko 7 °C, stoji u najavi DHMZ-a.

Galerija slika

Proljetno jutro u Velikoj Gorici uz snježni pokrivač, na terenu i Zimska služba Proljetno jutro u Velikoj Gorici uz snježni pokrivač, na terenu i Zimska služba Proljetno jutro u Velikoj Gorici uz snježni pokrivač, na terenu i Zimska služba Proljetno jutro u Velikoj Gorici uz snježni pokrivač, na terenu i Zimska služba Proljetno jutro u Velikoj Gorici uz snježni pokrivač, na terenu i Zimska služba Proljetno jutro u Velikoj Gorici uz snježni pokrivač, na terenu i Zimska služba Proljetno jutro u Velikoj Gorici uz snježni pokrivač, na terenu i Zimska služba

Podijeli