°C 8

Propalo rješenje za Lijeve Štefanke, mještani još mjesecima bez prijevoza

04.12.2018.

Petar Brnada

Iako je prije točno tjedan dana na Aktualnom satu Skupštine Zagrebačke županije kazano da se pronašlo rješenje za ukinutu autobusnu liniju za Lijeve Štefanke te da od 3. prosinca kreće novi mikro-prijevoz, danas je potvrđeno da od toga neće ipak neće biti ništa, piše Jutarnji list.

Naime, kako navode, sada se ispostavilo da Zagrebačka županija nije nadležna za uvođenje autobusne linije, već Općina Pokupsko, pa će tako na idućoj općinskoj sjednici koja je zakazana za 18. prosinca vijećnici raspravljati o raspisivanju novog javnog natječaja za autoprijevoznika.

U prevedenome, to za stanovnike Lijevih Štefanki i okolnih mjesta znači još nekoliko mučnih mjeseci borbe s prijevozom, jer će autobus dobiti tek kada završi javni natječaj.

Podsjetimo, zbog ukidanja autobusne linije Velika Gorica – Lijevi Štefanki stanovnici ovog naselja ostali su prometno odsječeni od Velike Gorice i Zagreba. Najbliža linija javnog prijevoza udaljena je 6,5 kilometara, kod Žužić Brda do kuda su mještani morali pješačiti nakon što je Autoturist Samobor ukinuo redovnu liniju za Lijeve Štefanke.

Detaljnije možete pročitati OVDJE.