Novosti Sport Događanja

Rasterećenje kućnog budžeta: Radne bilježnice, tehnički pribor i likovne mape za školarce i ove godine na teret gradskog Proračuna

09.07.2024. / Redakcija

Na ljetnoj sjednici Gradskog vijeća,između ostalog, povuklo se pitanje oko dinamike gradnje Područne škole u Dubrancu te nabavci školskog pribora.

Hoće li škola u Dubrancu biti spremna za početak nove školske godine zanimalo je nezavisnog vijećnika Jurja Odrčića te hoće li grad pomoći roditeljima u nabavci radnog pribora za školarce.

Radi se ubrzanim intenzitetom kako bi Područna škola u Dubrancu bila spremna za novu školsku godinu, odgovorio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Podsjetimo, stara zgrada tamošnje škole nepovratno je oštećena u petrinjskom potresu nakon čega je i srušena te je Grad Velika Gorica ubrzo pokrenuo projekt izgradnje nove škole.

-Primijetio sam da se radi i vikendima kako bi do polovice kolovoza škola bila spremna za tehnički pregled i kako bi bila spremna za sve polaznike početkom rujna. Veseli nas što je u Vrhovju i Dubrancu duplo veći broj prijavljenih učenika za prvi razred nego što je to bilo prethodnih godina – kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Grad Velika Gorica, uz sve što država daje za osnovnoškolsko obrazovanje, maksimalno podržava roditelje, napomenuo je gradonačelnik.

-Uz besplatne udžbenike koje dobivaju od države, Grad financira radne bilježnice.

Kao i lani i ove godine ćemo u potpunosti financirati tehnički pribor i likovne mape. Vlada je prošle godine uvela i besplatan obrok. Sve škole koje su ostvarili uvjete i napravile učionice, a koje je Grad financirao, dobit će produženi boravak sukladno potrebama. Treba napomenuti da je češće za produženi boravak problem naći prostor nego financiranje dodatnog učitelja – naglasio je gradonačelnik i zaključio da u gradskom Proračunu uvijek ima dodatnih sredstava za financiranje učitelja u produženom boravku.

Podijeli