Novosti Sport Događanja

Razlistaj se: Počinje "Mjesec hrvatske knjige", evo što vas očekuje u našem gradu!

14.10.2020. / Ivana Ćurić

Mjesec hrvatske knjige počinje 15. listopada u uvjetima prilagođenima trenutnoj epidemiološkoj situaciji, a u našem gradu u organizaciji Gradskie knjižnice Velika Gorica održat će se književni festival, fotonatječaj, online kviz, gostovat će naklada Libricon, a održat će se i virtualno predstavljanje knjige Nade Mihoković-Kumrić i dr.

-Iako znamo da od izbijanja pandemije koronavirusa više ništa ne može biti isto, veselimo se što ćemo u Veliku Goricu ipak dovesti značajna književna imena i knjige o kojima se priča. Prvo događanje, kojim otvaramo program Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, je mali književni festival Turbooks, kojeg ćemo ove godine održati u smanjenom opsegu uz dva večernja književna druženja u ponedjeljak i utorak 19. i 20. listopada u Središnjem odjelu za odrasle. Gosti su nam Ivica Prtenjača i Maša Kolanović, a s njima će razgovarati Romana Perečinec-poručuju iz Gradske knjižnice.l

Nakon Turbooksa u naš grad stiže i naklada Libricon - najpoznatiji domaći nakladnika putopisnih i pustolovnih izdanja, a tom prilikom bit će predstavljanje knjige Milana Majerovića-Stilinovića "Što sam naučio na planini".

-Pripremamo i nešto novo čemu se jako veselimo, a to je prvo virtualno predstavljanje nekog izdanja Gradske knjižnice Velika Gorica. Riječ je o knjizi "Spisateljsko oko" Nade Mihoković-Kumrić. Knjigu ćemo predstaviti u obliku književnog priloga koji će se moći pogledati na Youtube kanalu knjižnice - o datumu uskoro-dodaju gorički knjižničari.
Besplatan upis za prvašiće

Svi prvašići i ove se godine mogu besplatno upisati u knjižnicu tijekom trajanja cijelog Mjeseca hrvatske knjige i to u Dječjem odjelu i u Knjižnici Galženica. Svi prvašići koji se upišu u Dječjem odjelu tom dobivaju i Čitatovnicu - čitateljsku putovnicu u kojoj svoj put do pohvalnice i malog dara djeca grade upravom posudbom i čitanjem knjiga. Dječji odjel ove će godine dodijeliti i nagradu za najčitača/icu članu s najvećim brojem pročitanih knjiga.

Knjižnica Galženica pripremila je niz virtualnih programa u koje se možete uključiti i osvojiti besplatno članstvo u knjižnici - ispunite online upitnik i saznajte jeste li stručnjak za klimatske promjene, uputite se u čitateljsku pustolovinu u prirodi ili sudjelujte u foto natječaju "Drvo - papir - knjiga". U suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj od 15. listopada do 15. studenoga u izlozima Knjižnice Galženica bit će postavljena izložba "Naš planet - naša budućnost" kojom će se predstaviti EU publikacije, tiskani i promotivni materijali koji promiču Europski zeleni plan.

Detaljni program potražite OVDJE.

Podijeli