Novosti Sport Događanja

Rekorder blagdanskog vikenda dolijao na Veliki petak: S 2 promila vozio kroz Novo Čiče

02.04.2024. / Maja Peranić

Tijekom proteklog blagdanaskog vikenda policija je na velikogoričkom području provela akciju „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ te tom prilikom utvrdila 41 ciljani prekršaj i to :

- 3 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
- 25 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
- 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
- 4 prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje

Također je utvrđeno i 19 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 60 prometnih prekršaja, izvijestila je policija.


- Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa-obrazložila je policija.

Jedan vozač uhićen je zbog težeg prekršaja u prometu, a riječ je o vikend rekorderu u promilima koji je kroz Novo Čiče vozio s 2 promila alkohola u krvi.

-Dana 29.03.2024. godine (petak) u 21,34 sati, muškarac starosti 37 godina, upravljao je osobnim vozilom u mjestu Novo Čiče, krećući se trgom Antuna Cvetkovića.
Nadzorom kod kbr.2a utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 2,00 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10 g/kg,. Isti je uhićen (teži prekršaj, alkohol iznad 1,50 g/kg) smješten u posebne prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te sljedećeg dana uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel- stoji u policijskom izvješću.

Za vikend su se dogodile i 4 prometne nesreće s materijalnom štetom.

 

Podijeli