°C 17

Sazvana sjednica Gradskog vijeća: Pred vijećnicima najveći proračun u povijesti grada

29.11.2019.

Petar Brnada

Po redu 17. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice sazvana je za četvrtak, 5. prosinca, s početkom u 9 sati, u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta, a s obzirom da se bliži kraj ove 2019. godine, pred vijećnicima će se naći i Prijedlog proračuna za 2020. godinu s projekcijom za 2021. i 2022. godinu.

Nakon Aktualnog sata, dnevni red započet će Izvješćem mandatnog povjerenstva te Izvješćem o radu gradonačelnika za razdoblje siječanj – lipanj 2019, a nakon čega se kreće na točku Prijedloga Proračuna za 2020. godinu sa, kao što smo naveli, projekcijom za 2021. i 2022. godinu.

Kako doznajemo iz Grada, riječ je o najvećem dosadašnjem proračunu Velike Gorice koji iznosi čak 534 milijuna kuna, za razliku od prošlogodišnjeg, nešto više od 400 milijuna kuna teškog proračuna.

Konkretno, točka proračuna obuhvatit će Prijedlog Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvu Grada Velike Gorice za 2020. godinu, Prijedlog Programa javnih potreba u kulturi Grada Velike Gorice za 2020. godinu, Prijedlog Programa javnih potreba u školstvu Grada Velike Gorice za 2020. godinu, Prijedlog Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju Grada Velike Gorice za 2020. godinu, Prijedlog Programa javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Velike Gorice za 2020. godinu, Prijedlog Programa potreba u sportu Grada Velike Gorice za 2020. godinu, Prijedlog Programa djelovanja za mlade Grada Velike Gorice za 2020. godinu, Prijedlog Programa javnih potreba za djecu Grada Velike Gorice za 2020. godinu, Prijedlog Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Velike Gorice za 2020. godinu, Prijedlog Programa građenja komunalne infrastrukture na području Grada Velike Gorice za 2020. godinu te naposljetku i Prijedlog Programa korištenja sredstava ostvarenih od naknade za promjenu namjene i raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na području Grada Velike Gorice za 2020. godinu.

Potom se prelazi na točku Prijedloga Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Velike Gorice, a uz to, gradski vijećnici raspravljat će i o Prijedlogu Odluke o lokalnim porezima Grada Velike Gorice, Prijedlogu Odluke o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Velike Gorice za 2020. godinu te Prijedlogu Zaključka o dodjeli javnih priznanja Grada Velike Gorice za 2019. godinu, a pred njima će se naći i Prijedlog Rješenja o imenovanju ravnateljice Muzeja Turopolja.

Dnevni red donosi i Prijedlog Provedbenog Plana unapređenja zaštite od požara Grada Velike Gorice za 2020. godinu, Prijedlog Odluke o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi, Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnom redu, Prijedlog Rješenja o raspuštanju Vijeća mjesnog odbora Čička Poljana, Prijedlog Zaključka o odobrenju Programa rada Savjeta mladih GVG za 2020. godinu, Prijedlog Zaključka o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o stanju u prostoru Grada Velike Gorice za razdoblje 2014.-2018., te kao zadnju točku Prijedlog Zaključaka o davanju suglasnosti na Statut Knjižnice Velika Gorica.

Materijale za 17. sjednicu Gradskog vijeća možete pronaći OVDJE.