Novosti Sport Događanja

SDP ima novog predsjednika, u prvom nastupu krenuo oštro

28.11.2021. / Redakcija

Socijaldemokratska partija Hrvatske jučer je provela prvi krug unutarstranačkih izbora  na kojem su birani predsjednici, potpredsjednici te članovi općinskih, gradskih i županijskih odbora, pa tako i novo vodstvo velikogoričkog SDP-a.

Članovi gradskog ogranka SDP-a birali su predsjednika, dva potpredsjednika, osam članova Predsjedništva i 18 članova Gradskog odbora koji će iduće 4 godine voditi organizaciju.

Za predsjednika Gradske organizacije izabran je Luka Tarle, a za njegove potpredsjednike Ivana Mlinar i Darinko Gucić. Izabrani su sljedeći članovi Predsjedništva: Ivo Jelušić, Ivana Mlinar, Ozren Robić, Darinko Gučić, Mirela Katalenac, Marijo Zdelar, Zoran šestok i Krešimir Šafranko.

Dosadašnji predsjednik Ozren Robić simbolično je novoizabranom predsjedniku predao ključeve stranačkih prostorija, te mu zaželio sreću i uspjeh u radu, a potom se s nove dužnosti obratio novoizabrani predsjednik.

- Ovi izbori su iskorak prema mladim ljudima, novim idejama, novim politikama, iskorak prema budućnosti! Ne zanima me što je bilo, već što će biti! To je počelo večeras – poručio je Tarle.

Tarle je nastavio kako su u novom vodstvu SDP-a ljudi koji dijele viziju građanske Velike Gorice, a u prvom govoru odmah je napao gradsko vodstvo.

- Građanska je kontra samovolji, građanska je kontra osobnom probitku na štetu društva, građanska je kontra nedemokratskim mutnim procesima i poslovima u lokalnoj zajednici! Znate o kome govorim! Mi smo najjača oporbena snaga u Velikoj Gorici. Jedina alternativa trgovanju utjecajem i zlouporabi položaja i ovlasti gradonačelnika Velike Gorice – rekao je Tarle kako već u ponedjeljak u 8 sati ujutro kreću s radom.

Novoizabrani predsjednik Luka Tarle, bacc. radiol. techn vijećnik je u Vijeću GČ Vladimir Nazor, potpredsjednica Ivana Mlinar, magistrica prava, dugogodišnja je članica SDP-a, najprije u Zagrebu, a potom u Velikoj Gorici te je potpredsjednica Vijeća gradske četvrti Hrvatski velikani dok je Darinko Gučić,  stručni specijalist inženjer kriznog menadžmenta,  predsjednik Mjesnog odbora Čička Poljana u drugom mandatu.

Podijeli