Novosti Sport Događanja

Spoj A11 na Sarajevsku ulicu čeka neke bolje dane; Butković: „Sarajevska je bila interesantnija bivšoj administraciji Grada Zagreba“

31.01.2023. / Anes Šuvalić

Ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića upitali smo danas u kojoj je fazi realizacija projekta „Vijadukt preko ranžirnog kolodvora i spoj na Sarajevsku ulicu, te rekonstrukcija Sarajevske ulice“, kojim bi se spojili autocesta A 11 i Sarajevska ulica. Još početkom 2020. godine najavljeno je kako će krajem te godine započeti radovi. Namjera Hrvatskih autocesta tada je bila započeti s nabavom radova i nadzorom početkom 2020. godine dok se početak radova predviđao krajem te godine.

- Da bi riješili to pitanje bitan nam je Grad Zagreb. Međutim, kod njih nema interesa da se to realizira. Kad se riješe imovinsko-pravni odnosi, kad se to isprojektira i sve bude spremno mi ćemo to podržati. Mislim da je to projekt, uz spajanja na Zračnu luku „Franjo Tuđman“, jedna od bitnih prometnih prepreka ulaska u Zagreb s te strane – rekao je ministar.

U lipnju smo tražili odgovor iz HAC-a, a rečeno nam je da su izrađeni glavni projekti, aktivirana građevinska dozvola te da je u tijeku rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Navodno je dio projekta vezan uz Grad Zagreb bio u visokoj fazi izrade glavnog projekta te se planirala zajednička aplikacija za EU sufinanciranje kao prometno-funkcionalne cjeline. No, izgleda da to Gradu Zagrebu više nije prioritet.

- Mi imamo dobar odnos s Gradom Zagrebom, od realizacije projekta rotora do nabavke novih tramvaja. Sarajevska je bila interesantnija bivšoj administraciji Grada Zagreba, u ovo vrijeme ona nema prioritet. Sad im je prioritet denivelacija Slavonske avenije – zaključio je ministar.

Podijeli