Novosti Sport Događanja

Stiže još 80 000 kuna za Wi-Fi pristupne točke: U fokusu naselja oko Gorice i društveni domovi

08.11.2019. / Petar Brnada

Nakon što je Velika Gorica dobila sredstva na europskom natječaju za postavljanje Wi-Fi pristupnih točaka (WiFi4EU), sada je Grad dobio i dodatna sredstva na natječaju Zagrebačke županije i to u maksimalnom iznosu.

Kako je otkrio gradonačelnik Dražen Barišić putem svog Facebook profila, dobivena dodatna sredstva su u maksimalnom iznosu od 80 tisuća, a pritom je kazao i za što će se konkretno upotrijebiti.

-Odobrena sredstva iskoristit ćemo za postavljanje pristupnih točaka u naseljima oko Velike Gorice, uglavnom na društvenim domovima- poručio je gradonačelnik Barišić.

Cilj poziva Zagrebačke županije bio je da se omogući jedinicama lokalne samouprave na području Zagrebačke županije postavljanje hot spot točki odnosno Wi-Fi mreže na svojim područjima kao jednog od temelja za daljnji razvoj gradova i općina, uz sufinanciranje dijela troškova od strane Županije. Kako su kazali iz Županije, postavljanjem navedene mreže stvorit će se temelj za otvorenu komunikaciju i bolju povezanost Zagrebačke županije uz implementaciju naprednih komunikacijskih tehnologija te besplatan pristup internetu za sve građane i posjetitelje, kao i viši životni standard i kvalitetniju uslugu.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije koji su do prijave na javni poziv ugovorili nabavu opreme i instalaciju pristupnih točaka WiFi na javnim površinama i u objektima javne namjene uz besplatan pristup internetu, a maksimalna visina potpore iznosi 80 tisuća kuna.

Podsjetimo, među 3400 dobitnika drugog kruga poziva europskog projekta WiFi4EU nu svibnju se našla i naša Velika Gorica kojoj je odobreno još 15 000 eura za daljnji razvoj javne besplatne Wi-Fi mreže u gradu i okolici.

Na raspisani poziv javilo se ukupno 10 000 općina i gradova iz cijele Europe, a vaučeri su se dodjeljivali po principu „first come first served“, odnosno tko prvi- njegovo.

 

Podijeli