°C 12

Stižu božićnice za umirovljenike iz općine Orle, poznato kada kreće isplata

03.12.2020.

Petar Brnada

Općine Orle najavila je isplatu božićnica svojim umirovljenicima koji primaju mirovine do 2000 kuna. -Posvećujući posebnu pažnju najpotrebitijoj skupini građana, povodom nadolazećih blagdana načelnik općine Orle donio je odluku o isplati božićnica u 2020. godini umirovljenicima koji primaju mirovinu u ukupnom iznosu do 2000 kuna- priopćili su danas iz Općine.

Kako pojašnjavaju, umirovljenicima s područja općine Orle koji primaju mirovinu do 1.000,00 kuna bit će isplaćena božićnica od 300 kuna, a umirovljenicima koji primaju mirovinu od 1.000,01 kune do 2.000,00 kuna isplatit će se božićnica u iznosu od 200 kuna.

U ukupan iznos mirovinskih primanja ulaze domaća i strana primanja, a kako bi ostvarili pravo na dodjelu božićnice umirovljenici koji ispunjavaju uvjete za isplatu dužni su prilikom osobnog preuzimanja božićnice priložiti sljedeću dokumentaciju:

-ispunjeni obrazac zahtjeva s osobnim podacima umirovljenika (možete preuzeti na web stranicama općine dok se tiskani zahtjev može preuzeti u Općini Orle)

-odrezak od mirovine ili potvrdu banke ili HZMO o isplati mirovine za prethodni mjesec (ukoliko umirovljenik ima i inozemnu mirovinu treba priložiti i dokaz o visini inozemne mirovine)

Isplata božićnica vršit će se od 10. do 18. prosinca 2020. godine u periodu od 9 do 14 sati u prostorijama Općine Orle.

Obrazac zahtjeva i odluku o isplati božićnice možete pronaći OVDJE.

 

Foto: Općina Orle