°C 25

Stožer civilne zaštite donio nove odluke o radu gradskih ustanova, stigle i preporuke za građane

16.03.2020.

Redakcija

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice, na današnjoj, 3. sjednici, donio je sljedeće Odluke o zaštitnim mjerama i radu gradskih ustanova.

Odlučeno je da Gradska uprava i Komunalni centar rade s ograničavanjem dolazaka stranaka dok su blagajne u Komunalnom centru zatvorene za plaćanja. Građani se pozivaju na plaćanje putem Interneta, a tolerirat će se kašnjenja u plaćanju računa komunalnih usluga.

Gradska tržnica za sada radi uz strogo poštivanje higijenskih uvjeta, a posljednji ispraćaji odvijaju se, ali uz ograničavanje ulazaka u odarnice i izražavanje izraza sućuti osobnim kontaktima.

Zatvoren bazen, stadion, dvorana…

Sa sjednice je danas priopćeno da su za sve korisnike zatvoreni Gradski bazen, Gradska sportska dvorana, Gradski stadion dok su za građane zatvoreni Centar za djecu, mlade i obitelj, Pučko otvoreno učilište, Muzej Turopolja, Dječji odjel gradske knjižnice; Odjel za odrasle radi uz poštivanje higijenskih mjera.

Dječji vrtići i škole imaju organizirana dežurstva za prihvat djece za koju se nema tko brinuti, a i dalje vrijedi zabrana svih organiziranih javnih okupljanja bez obzira na broj ljudi.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice na istoj je sjednici donio i određene preporuke.

Tako se preporuča se svim uslužnim, ugostiteljskim i trgovačkim djelatnostima da u svom radu poštuju najstrože mjere zaštite i sprječavanja širenja korona virusa.

Uz to se preporuča starijim osobama da ostanu kod kuće i ne izlažu se nepotrebnom riziku zaraze, a svim sportskim, kulturnim i društvenim udrugama da smanje svoja djelovanja koja predviđaju okupljanje ljudi, a ukoliko ih imaju da strogo poštuju sve higijenske mjere.

Stožer kontinuirano prati stanje na terenu i preporuke Županijskog i Nacionalnog stožera, poručeno je po završetku sjednice.

Službene informacije putem Telegrama

Sve službene informacije Grada Velike Gorice i gradskog Stožera civilne zaštite vezane uz sprječavanje širenja zaraze korona virusom možete pratiti preko svojih mobilnih uređaja putem službenog kanala Grada Velike Gorice na aplikaciji Telegram.

Poveznica na Telegram kanal Grada Velike Gorice je OVDJE.

Aplikaciju Telegram možete preuzeti na sljedećim poveznicama:

Android – OVDJE

IOS – OVDJE

Desktop – OVDJE