Novosti Sport Događanja

Studenti VVG-a na testiranju novog terminala: Glumili putnike, a neki i teroriste

16.12.2016. / Nefertum IT
Studenti studija upravljanja u kriznim uvjetima i kriznog menadžmenta Veleučilišta Velika Gorica sudjelovali su 15. prosinca ove godine na testiranjima novog putničkog terminala Zračne luke dr. Franjo Tuđman.

-Za sudjelovanje na testiranju prijavilo se oko 60 naših studenata te 30-ak studenata zagrebačkog Prometnog fakulteta. Studenti su, naime, bili volonteri s ulogom putnika koji pristižu na terminal, a prema posebnom scenariju za svakoga pojedinačno. Naime, svatko je imao drukčiji scenarij s napisanom destinacijom, brojem putnih torbi i opisom jesu li torbe sigurne ili nesigurne. Za jednu studenticu bila je namijenjena uloga ‘teroristice’. Na kraju vježbe studenti su ispunili anketne listiće o iskustvu koje su doživjeli-poručili su iz VVG-a.

testterminal1.jpg

Međunarodna zračna luka provodila je testiranje prvenstveno kako bi provjerila sustave prijave načina prihvata prtljage te provjere stigne li prtljaga, kada se odvoji od vlasnika, na mjesto na koje treba stići.

Testiranje je trajalo je od 8 do 12 sati, a za to vrijeme gorički studenti bili su u glavnoj hali novoga putničkog terminala. Nova testiranja najavljena su za siječanj 2017.godine. Studentima koji su bili dio testnoga tima, ovo će volontiranje biti priznato kao dio stručne prakse.

testterminal2.jpg

Podijeli