°C 3

Sveti Nikola i učenici dijele poklone za potrebite

05.12.2017.

ivana

U obilasku turopoljskog kraja sveti Nikola svratio je i do Centra za socijalnu skrb gdje je ostavio poklon pakete za djecu i odrasle iz 40 obitelji s područja Grada Velike Gorice koje se uzdržavaju minimalnom novčanom naknadnom. Njegove poklon pakete pomogli su dijeliti učenici PŠ Rakitovec.

-Grad osigurava svake godine sredstva za ove poklon pakete koji će se uručiti za 97 djece iz 40 obitelji koje se uzdržavaju uz minimalna novčana sredstva. Paketi sadrže prehrambene artikle, slatkiše za djecu i pridružila nam se u darivanju Udruga "Ti si ok" koja je donirala raznovrsne puzzle za djecu-rekla nam je Silvana Majetić iz Centra za socijalnu skrb.

Prigodni paketi povodom Nikolinja tako će razveseliti djecu jer u njima osim higijenskih potrepština i hrane ima i slatkiša i puzzla u kojima će upravo djeca najviše uživati,a u darivanje se priključio i McDonald's Hrvatska. -To je hvalevrijedna akcija, djeca koju darivamo imaju od 0 do 15 godina i svaka humanitarna akcija im je od velikog značaja-dodala je pravnica Majetić iz centra za socijalnu skrb.

Posebno je hvalevrijedna i činjenica da su socijalnim djelatnicima u podjeli paketa pomagali i učenici nižih razreda, ovoga puta iz OŠ Vukovina Područne škole Rakitovec koji su ovom prilikom učinili dobro djelo, ali i naučili i vidjeli da ima onih koji žive u teškim uvjetima.

-Mislimo da je to darivanje super, ima siromašnih ljudi i treba im pomoć, nismo bili do sada ovdje, ali bi rado ponovili-rekli su nam složno Gabrijela Grgić i David Dijanežević , učenici Područne škole Rakitovec koji su došli pomoći u Centar s još troje prijatelja i u pratnji učitelja Miroslava Grahovca.

Nažalost negativan trend povećanja korisnika zajamčene minimalne naknade raste sve više, a kako je Božić blizu, dobra vijest je da će biti još sličnih akcija.

- Povodom Božića dijelit ćemo pakete 20. i 21. prosinca kada ćemo darivati 212 odraslih korisnika i djecu paketima hrane i svega potrebno za Božić. Broj korisnika minimalne naknade se stalno povećava, sve više što su izraženiji ekonomski problemi u našem društvu, tako da se taj negativni trend nastavlja-doznali smo iz Centra za socijalnu skrb, pa budete li u dvojbi hoćete li sudjelovati u prosinačkim humanitarnim akcijama, sjetite se da su potrebiti svuda oko nas, i pružite im ruku pomoći barem u ovo doba godine.

Galerija slika

Sveti Nikola i učenici dijele poklone za potrebite Sveti Nikola i učenici dijele poklone za potrebite Sveti Nikola i učenici dijele poklone za potrebite