°C 0

Tjedan obilježilo čak 17 kaznenih djela: Lopovi krali po kućama, veterinarskoj stanici, obijali aparate za kavu...

18.09.2020.

Petar Brnada

U proteklih tjedan dana postajnom području Velika Gorica zabilježena su čak 43 događaja. Iz policije su jutros istaknuli da to je veći broj, a razlog tome leži u povećanju broja kaznenih djela, ali i prometnih nesreća.

Naime, u tjednu iza nas bilo je čak 17 kaznenih djela od kojih se njih 12 progoni po službenoj dužnosti dok je u slučaju pet kaznenih djela progon predviđen po privatnoj tužbi.

Za razliku od prošlog tjedna, imamo šest prekršaja iz domene nasilja u obitelji i dvostruko povećanje prometnih nesreća; zabilježeno je njih čak 14.

I u ovom tjednu zabilježen je veći broj provala, a na meti lopova nalazile su se kuće, ali i veterinarska ambulanta te aparati za kavu.

Jedna od provala dogodila se u vremenskom periodu od 11. do 13. rujna u Šenoinoj ulici.

Tamo je nepoznati lopov došao do kuće pa se preko stolice koju je našao u dvorištu popeo do prozora koji je potom obio i otvorio. Nakon što je ispremetao stvari izvršio je krađu zlatnog nakita, a potom se udaljio u nepoznato. Šteta iznosi oko 10 tisuća kuna.

Tijekom noći s 13. na 14. rujna u Zagrebačkoj ulici 63 izvršena je provala u samoposlužni aparat za tople napitke koji se nalazi u ograđenom prostoru autopraonice. Očevidom je utvrđeno da je nepoznati počinitelj došao do vanjskog otvorenog parkirališta s obzirom da se ispred praonice nalazi i automat klub.

Nakon što je preskočio metalnu ogradu uzeo je odvijač koji je pronašao u blizini pa obio aparat za kavu i izvršio krađu manje količine kovanog novca.

Navečer 16. rujna, u vremenu od 22:30 do 22:50 sati, izvršena je provala u Veterinarsku stanicu u Sisačkoj ulici.

Očevid je pokazao da je nepoznati počinitelj prišao prizemnom prozoru koji je bio djelomice otvoren pa ušao u ambulantu i izvršio krađu pologa novca. Šteta iznosi oko 500 kuna.

Iako su iz PP Velika Gorica ukazivali na samozaštitno ponašanje građana odnosno na zaključavanje kuće, ovog tjedna opet imamo dva kaznena djela takve vrste.

Jedno se dogodilo s 15. na 16. rujna u mjestu Zgurić Brdo gdje je nepoznati lopov iskoristio nepažnju vlasnika kuće starije dobi te ušao u kuću gdje je na kredencu pronašao novac koji je uzeo pa pobjegao u nepoznato. Radi se o šteti od nekoliko tisuća kuna.

Još jedan takav sličan slučaj zbio se 15. rujna u ranim jutarnjim satima. Kako nam je rečeno u PP Velika Gorica, lopov je prišao otključanoj kući i ušao u unutrašnjost kuće gdje je sa stola otuđio novčanik s manjom svotom novca, ali i sve dokumente.

Foto: Ilustracija/Google maps