°C 20

Traži se 115 pomoćnika u nastavi diljem županije

01.08.2018.

Petar Brnada

U sklopu projekta „Prsten potpore“ objavljen je Javni poziv za zapošljavanje 115 pomoćnika u nastavi za rad sa 127 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, ujedno i partnerima projekta.

Zapošljavaju se pomoćnici u 26 osnovnih i osam srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija na nepuno radno vrijeme (minimalno 20, maksimalno 35 sati), odnosno na puno radno vrijeme.

-Natječajni postupak provode škole koje na svojim web stranicama objavljuju Natječaj za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi na određeno vrijeme za nastavnu godinu 2018./2019. i provode selekciju kandidata-kazali su iz Županije, a popis škola-partnera projekta i Javni poziv možete vidjeti pronaći OVDJE.

Što se tiče Velike Gorice, za sada je na raspolaganju samo jedno mjesto pomoćnika u nastavi, i to u Ekonomskoj školi, no prilika za rad nudi vam se diljem Županije, primjerice u Ivanić-Gradu, Jastrebarskom, Svetoj Nedelji, Dugom Selu, Rugvici, Samoboru, Zaprešiću te brojnim drugim gradovima i općinama.

Inače, projekt „Prsten potpore“ prošle je godine odabran za financiranje u okviru Poziva UP.03.2.1.03 "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III" koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014-2020.

Naime, Zagrebačkoj županiji je za provedbu projekta u razdoblju od 2017. do 2020. godine iz fonda odobreno bespovratnih 10 milijuna kuna, dok će ostatak sredstava u iznosu 8.845.548,80 kn  osigurati sama županija.